XS
SM
MD
LG

Pola Borca u Doboju

Paralela između Niša i Banjaluke

Nedavno sam u Glasu Srpske od 6/7. jula, pročitao tekst pod naslovom ''Pola Borca u Doboju'', a u kojem piše da ''pola'' igrača iz RK Borac prelazi u Doboj.

Ovo me odmah podsjetilo kako je u kalendarskoj sezoni 2018/19. RK Železničar iz Niša najavio velika pojačanja. Prvo je došao trener Veselin Vujović, i po pisanju srpskih medija plata mu je bila oho evra. Zatim su počela da dolaze i igračka pojačanja i šta se na kraju desilo?!

Pa, prvi je klub napustio kormilar Veselin Vujović, a nakon njega Niš su počeli da napuštaju i ostali igrači. Razlog – Željezničar nije imao novca da ispoštuje te ugovore!

Potpredsjednik kluba se ne pita mnogo 

To isto se već nekoliko godina dešava i u RK Borac kojom vlada ova nesposobna uprava. Većina tih ljudi i ne zna da su članovi uprave, a sve je to ''maslo'' Vladimira Brankovića i njegovih satelita.

Sve je počelo prije nekoliko godina kada je Upravni odbor kluba donio odluku da na finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske protiv Prijedora, tadašnji trener Igor Rađenović povede juniore i kadete i naravno da je Borac tu utakmicu izgubio. Tada je novi član Upravnog odbora Borca u kabinetu kod gradonačelnika Slobodana Gavranovića napao igrače koji nisu ni znali ko je uopšte on, i sve ih otjerao! Naravno, u pitanju je Marinko Umičević, sadašnji potpredsjednik kluba!

Pitao bih Marinka zašto nije digao galamu kada je Borac u Trebinju poražen u polufinalu Kupa Republike Srpske, gdje je on bio u svojstvu predstavnika kluba?

Trivundža oprostio 61.000 KM duga

Prvo je tada iz kluba otjeran Srđan Trivundža zbog navodno visokog ugovora! Na moje pitanje ''da li je uopšte vidio taj ugovor?'', Umičević je rekao da nije, već da mu je tako rečeno! Onda sam mu pokazao kopiju Srđanovog ugovora po kojem je on imao mjesečnu platu od 2.500 KM, a ne 9.500 KM kako je Umičević prikazao u javnosti.

Otjerati u tom trenutku najboljeg igrača i kapitena ekipe, čovjeka koji je Borcu, kada je odlazio u Kuvajt, oprostio dug od 61.000 KM, je van svake pameti da ne kažem nešto teže.

Odmah poslije tog slučaja, iz kluba su otjerani trener Igor Rađenović koji je do tada imao dosta uspjeha i koji je morao da bude rješenje na duže staze, zatim reprezentativac Crne Gore, Boris Šekarić, a iz kluba su izbačeni i legende, Nebojša Golić i Goran Malić, kao i svi treneri mlađih selekcija, te još neki prvotimci, a umjesto njih su došli polovni igrači, daleko skuplji, zajedno sa trenerom Ratkom Đurkovićem.

Tjeraju talente, dovode polovnjake

Nedavno sam pisao kako Borac nije otišao na kadetsko prvenstvo u Brčko jer je trener Dejan Knežević rekao kako je to ''seoska zabava''! Prava istina leži u tome da je Dejan znao da Borac nema para za to takmičenje, te je on pokušao da na neki način opravda neodlazak svoje ekipe. Inače, Knežević kod rukometnih stručnjaka važi za najboljeg trenera mlađih kategorija, ali i da ima izuzetno talentovanog sina koji je, nakon otkaza ocu, morao da napusti Borac i pređe u dobojsku Slogu.

Sramno za klub čija je rukometna škola nadaleko poznata širom Evrope, a Borac skupo plaća i dovodi polovne i neškolovane rukometaše! Ne treba zaboraviti da sertifikat za igrača iz inostranstva košta 5.000 KM.

Problem je u tome što u Borcu postoji ''mala bara'', a u njoj plivaju tri krokodila! Jedan je glavni, a druga dvojica zidaju zgrade na zatrovanom zemljištu u Incelu.

Toliko za sada!