XS
SM
MD
LG

"Ralja INTERGALACTIC" iz Prnjavora za Rigu: U finalu bolji od svjetskih šampiona

Pobjednik satelit turnira “VIVIA 3x3 Prnjavor 2019” je ekipa “Ralja Intergalactic”koja je u finalnom meču savladala najbolje rangiranu ekipu na 3x3 FIBA listi, ekipu Novog Sada sa 17:15.

Veoma uzbudljiv meč viđen je sinoć na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru, a po mnogima komentarima odigran je najkvalitetniji turnir ulične košarke na ovim prostorima. Nakon deset minuta velike borbe i rezultatske neizvjestnosti, u posljednjim sekundama regularnog dijela finalnog meča poenima Marka Savića ekipa Novog Sada izborila je produžetak. U  produžetku Vuk Obradinović trojkom pobjeđuje svjetskog šampiona ekipu Novog Sada i odvodi Ralju Intergalactic na Čelendžer u Rigu.

MVP turnira bio je Vuk Obradinović iz pobjeničke ekipe, dok je najbolji mladi igrač Stefan Milošević. Pobjednik u šutu za tri poena bio je Anthony Maurice Chada, Marko Miletić pobjednik je takmičenja u zakucavanju.

FInalni meč u kom se sastale prva  i jedanaesta ekipa na svijetu, Novi Sad I Ralja Intergalactic oduševila je ne samo Prnjavorčane nego sve prisutene, a prema procjenama organizatora preko 5.000 ljudi je pratilo ovaj događaj putem prenosa uživo.

Svi igrači istakli kako je turnir u potpunosti opravdao očekivanja, što je potvrdilo da se u Prnjavoru igra najkvalitetniji 3x3 basket u cijeloj Bosni i Hercegovini a cijelokupni turnir jedan od najboljih na prostoru bivše Jugoslavije.

“Posljednja dva dana turnira imali smo prilike da gledamo, najbolje ekipe iz Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Švajcarske i Belgije. Naravno, najveću pažnju privuklo je pojavljivanje najbolje svjetske ekipe Novi Sad, osvajača evropskih i svjetskih klupskih i reprezentativnih medalja”, rekao je član organizacionog odbora Ljubiša Šikarac koji je predsjenik 3x3 saveza RS.

Seniorsko finale lige Republike Srpske zbog izostanka ekipe iz Sarajeva, registrovano je službenim rezultatom, tako da je pehar šampiona otišao ekipi “Sport Cafe” (Nikola Nedinić, Arsenije Vučković, Marko Miletić, Stefan Milošević).

Prvo mjesto kod pionara pripalo je ekipi “Go Pack” (Damjan Milakov, Petar Trivičević, Stefan Krajišnik, Mihajlo Milinčić) koji su bili bolji od “Bulldogsa”  (Aljoša Janković, Lazar Savić, Luka Šušnjar, Nemanja Blagojević) rezultatom 10:8.

Neizvjesno je bilo i kadetsko finale gdje je ekipa kafe bar “Squar” (Marko Petrović, Aleksandar Novković, Miloš Ilić) savladala  ekipu “3x3 Aleksandrovac”  (Danilo Gajanović, Dalibor Blagojević, Milenko Kelecević) rezultatom 12:9.

U kategoriji junior pekara “Milun” (Stefan Milošević, Dalibor Blagojević, Danilo Gajanović, Veljko Gajanović) savladala je ekipu “Hih Živinice” (Haris Andrelija, Armin Subašić, Emir Čerkezović, Nedim Omerović) rezultatom 21:20.

Vivia 3x3 satelit rezultati:

Osminafinala:

SPORT CAFFE (BiH) – BERNARDIN (Slo)  22-14
3X3 MARIBOR (Slo) – PEKARA CVIJETA (BiH) 21-20
ELITE DENT (BiH) – PROFI NOVA (BiH) 16-21
TEAM ANTWERP (Bel) – GRADSKA KAFANA (BiH) 22-5
BR0X (Srb) – NBG MTEL (Srb) 22-17
G-UNIT (Mne) – INVING (BiH) 15-21
RALJA (Srb) – MONTREUX (Sui) 21-14
NOVI SAD (Srb) – TELEP-CEREX (Srb) 21-14

Četvrtfinala:

PROFI NOVA (BiH) - TEAM ANTWERP (Bel) 18-21
3X3 MARIBOR (Slo) - BR0X (Srb) 17-21
RALJA (Srb) - INVING (BiH) 22-15
NOVI SAD (Srb) - SPORT CAFFE (BiH) 21-14

Polufinala:

RALJA (Srb) - TEAM ANTWERP (Bel) 20-18
NOVI SAD (Srb) - BR0X (Srb) 20-13

Finale:

RALJA (Srb) -NOVI SAD (Srb) 17-15