XS
SM
MD
LG

Važna startna pobeda

Igor Janković

U sezonu u koju su ušli sa šampionskim i ambicijama da izbore ponovo plasman u Premijer ligu BiH fudbaleri Rudar Prijedora ušli su ubedljivom pobedom (3:0) protiv novajlije Jedinstva iz Brčkog. Bio je to sudar starih sportskih prijatelja i rivala u kojoj je domaćin pokazao d aje iskusniji i bolji.

-Utakmica, kad se sve pogleda, je odigrana po izutetno teškom vremenu, bili su to gotovo nemogući uslovi. Sva sreća da se niko nije povredio i teže nastradao u ovim uslovima. Bitna su tri boda, možda je rezultat i previsok 3:0, mogli smo i možda ranije da rešimo utakmicu. Osetio se pritisak prve utakmice, videla se nervoza, ono što je jako teško jeste to kad vam neko upiše bodove unapred, a nije utakmica ni počela. Sami smo sebi stvorili taj pritisak, to breme, teško smo se nosili. Međutim, u ovakvim okolnostima najvažnije je da se pobedi i ide dalje jer kad pogledamo ostale rezultate dosta je neizvesnosti bilo, čak neki favoriti nisu uspeli ni da pobede – rekao je posle subotnje utakmice Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Sve do prvog gola Bojana Burazora u 35. minutu iz jedanaesterca video se grč na domaćoj ekipi, o čemu strateg “rudara” kaže:

-Osetio se taj grč, imali smo problem. Ne želim sad igrače da branim, ali 99 odsto je tima novo, svima je breme Premijer liga BiH, već su bili upisani bodovi, ipak, na terenu je sve to sasvim drugačije. Sam teren je nama najveći problem, teško je bilo uspostaviti igru s kombinatorikom. Nije alibi, najbitnije je da smo pobedili i kad ne briljiliraš. To je odlika kvalitetnih ekipa, prošli smo na individualni kvalitet pojedinaca, tako smo rešili utakmicu. Imalo je i Jedinstvo nekoliko pogodnih prilika, ali baš nedostatak tog prvoligaškog iskustva je bio primetan.

U narednom kolu pred Prijedorčanima je veliki derbi, sa Slavijom u gostima, protiv tradicionalno neugodnog protivnika.

-Idemo stepenicu po stepenicu. Okrećemo se Slaviji koja je vodila u Janji na kraju je bilo 1:1. To je naš stari rival, dugogodišnji i težak, tradicija je na strani “sokolova”. Idemo u Istočno Sarajevo da se nadigravamo, da pokušamo da dođemo do bodova koji su nam preko potrebni za nastavak naše priče koja se zove Premijer liga BiH – jasan je na kraju bio Igor Janković, trener Rudar Prijedora.

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8