XS
SM
MD
LG

Mađari i Makedonci finalisti Tuzle

juče  je u SKPC Mejdan Tuzla  počeo Međunarodni rukometni  turnira povodom 60 godina Rukometnog kluba Slobode na kom su prvog dana turnira snage odmjerili RK Metaloplastika, Orošazi FKSE, RK Sloboda i RK Ohrid 2013. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Prvu utakmicu odigrali su RK Metaloplastika i Orošazi FKSE gdje je na kraju utakmice bio rezultat 27:30 (12:13). Najviše pogodaka u ekipi RK Metaloplastika postigli su Viktor Matičić sedam pogodaka, Dejan Babić pet i Aleksandar Babić četiri, dok u ekipi Orošazi FKSE najbolji su bili Igor Mrsulja sa osam pogodaka, Teimuraz Orjonikibze sedam i Laslo Nemet šest.

Na drugoj utakmici između RK Sloboda i RK Ohrid 2013 rezultat je bio 30:31 (16:17). Najviše pogodaka za ekipu Slobode postigli su Davor Kadić 12, Emir Suhonjić šest i Sedžad Abdurahmanović pet, u suparničkoj ekipi najviše pogodaka su postigli Boban Blazeski sedam, Lekso Tsitelishvili i Krste Andonovski po šest.

Danas u 15.30 sati za treće mjesto će se boriti ekipe Metaloplastike i Slobode, a svoje mjesto u finalu izborili su ekipe Orošazi FKSE i RK Ohrid 2013.

Kako je istakla Uprava RK Sloboda sav prihod od prodaje karata bit će uplaćen za pomoć mališanima Nejli i Merzadu iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika koji su osim oca ostali i bez majke i trenutno žive u katastrofalnim uslovima samo sa bakom, s tim da će isti iznos od ukupne prodaje karata uplatiti i Uprava RK Sloboda.