XS
SM
MD
LG

Fantazi: Prelged četvrtog kola

Iza nas je četvrto kolo Premijer lige i sada nam slijedi prva reprezentativna pauza u sezoni. Kolo je bilo zanimljivo ali i teško za Fantazere.

MOJA EKIPA

Od igrača koji koštaju preko devet miliona, samo Rahim Sterling nije donio ništa u ovom kolu. Pošto mi je upravo Sterling bio kapiten, jasno je što sam pao 700 hiljada mjesta i što sam ispao iz prvih 2,1 milion takmičara. I još je sreća da sam povukao jedan potez u poslednji tren. Mislio sam ostaviti Marsijala na klupi jer je povrijeđen ali sam ipak ubacio Davida Silvu i nisam pogriješio. Da tog poteza nije bilo, pao bih još 200-300 hiljada.

Moja ekipa u četvrtom kolu

Rajan očekivano ovo kolo nije donio ništa jer je gostovao kod Sitija. Konačno su po CS donijeli i Zinčenko i Robertson a Van Bisaka opet bez CS a još se i povrijedio. Čak i da se oporavi, sigurno mi leti iz ekipe.

U veznom redu nije baš bilo mnogo toga dobrog. Silva je ispoštovao maksimalno i donio je deset bodova. Gol je dao i Mane. Sterling je imao izuzetno blijedu partiju ali ga ostavljam i dalje. Čak mi je plan da mi bude tripl protiv Noriča. Maunt je ovo kolo loš bio ali biće dobar. Sebaljos krenuo sa klupe (neshvatljiva greška Emerija). Čim je ušao unio živost u igru i imao jedan sjajan pokušaj koji je Ljoris odbranio.

Puki konačno nije zabio gol. Morao je doći kraj seriji. Neće mi još dugo biti u timu a vidjećemo kad leti. Kejn dao gol a realno je mogao bar još jedan.

PREDLOŽENI IGRAČI

David Silva maksimalno ispoštovao sa dvije asistencije i bodom bonusa. Jeste bilo riskantno ali ko je poslušao, rizik mu se isplatio. 

SPORT DC LIGA

U našoj ligi došlo je do velikog preokreta. Vele Temelkov iz Makedonije, preuzeo je vrh a samim tim je i pobijedio u mjesecu avgustu. Vele je odradio Vajld Kard u ovom kolu i skupio 103 boda. Imao je Aguera za kapitena a još mu je na sve bodove, Genduzi ostao na klupi sa sedam bodova.

Tim sa kojim je Vele napravio preokret

Vele ima ukupno 286 bodova. Drugo mjesto drži Slobodan Simić  sa samo bodom manje a treći je prošlosedmični lider, Nikola Brđan, sa 278 bodova. Moja malenkost je na ''sjajnom'' 59. mjestu. 

Tabela naše lige

BITNE NAPOMENE

-Van Bisaka se povrijedio i vidjećemo koliko će biti van terena.

Aler zabio gol na drugom meču zaredom.

-Ejbraham ponovo postigao dva pogotka. Raspucao se i Vardi.

-Rob Holdin je blizu povratka na teren i moguće da će već biti spreman nakon reprezentativne pauze. Budući da odbrana Arsenala sa Luizom i Sokratisom izgleda tragično, ne treba iznenaditi da Holding bude u prvih 11. Igrao je sjajno prije povrede i Arsenal je sa njim bar malo imao defanzivnu ozbiljnost.

-Eriksen i definitivno ostao u Totenhemu i djeluje da nije nešto razočaran. Nije samo radi gola Arsenalu nego radi ukupnog utiska.

To je to za ovaj put. Slijedi dosadna reprezentativna pauza a Pl se vraća tek za dvije sedmice.