XS
SM
MD
LG

Borac kompletan u Ugljeviku

Banjalučki  Borac sutra u meč osmine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine gostuje  Zvijezdi 09 u Ugljeviku. Ekipa je ići u kompletnom sastavu. Šef stručnog štaba  Branislav Krunić neće da dozvoli bilo kakvo  opuštanje.Nakon trijumfa nad Veležom, u Premijer ligi, atmosfera u timu je odlična

– Pred nama je važna utakmica. Nemamo pravo na bilo kakva opuštanja I kiks. Igra se jedan meč, nema popravno. Neće nas zavarati loša pozicija domaćina na tabeli Premijer lige. Znamo da Zvijezda 09 može da bude nezgodna. Šampionat su počeli razočaravajuće, pa će sigurno i u ovom meču Kupa tražiti izlaz iz krize. Idemo kompletni i hoćemo prolaz iu četvrtfinale Kupa,  istakao je Krunić.

Neće u timu biti  Demira Jakupovića, kao ni  Aleksandara Subića- Njega čeka  operacija. Put Ugljevika će i lijevi bek Vladimir Volkov.

– Dobro i brzo sam se navikao na Borac. Nije bilo teško jer  ima nekoliko igrača koje poznajem odranije. Zadovoljan sam dolaskom u Banjalu. Grad je lijep ,a ekipa nam je  kvalitetna. Moram reći i liga..igrao sam sat vremena u duelu protiv Orašja. Jasno je da mi treba malo  vremena da se uigram i vratim u ravu formu. Ako dobijem šansu  u Ugljeviku potrudiću se da da je opravdam – rekoa  je Volkov.

Parovi 1/8 finala: 15:30 Zrinjski – Sloboda, Olimpik – TOŠK, Ljubić – GOŠK, Rudar Prijedor – Rudar Kakanj, Zvijezda 09 – Borac, Tuzla Siti – Velež, 18.00 Željezničar – Mladost DK, 18.30 Široki brijeg – Sarajevo.