XS
SM
MD
LG

Igman odnio tri medalje sa međunarodnog karate kupa Grawe-Energija

Karate klub Energija iz Banja Luke, jedan od najuspješnijih klubova u BiH u zadnjih nekoliko godina, bio je odličan domaćin sedmog po redu Grawe-Energija kupa, na kojem su učešće uzeli takmičari iz 10 zemalja. Na ovom renomiranom kupu, koji je okupio brojne osvajače svjetskih i evropskih medalja nastupalo je 95 klubova i preko 1135 takmičara.

U izuzetno jakoj konkurenciji karatisti Igmana iz Istočne Ilidže osvojili su tri medalje. Na vrh pobjedničkog postolja popeo se Andrej Vuković, Ana Kovač bila je srebrna, a Eleonora Kujača treća.

- Ovo je jedan od najjačih turnira na prostoru BiH, a mi smo nastupali sa osam takmičara. Osvojili smo tri medalje što je, prema ocjeni stručnog štaba, izuzetan rezultat. Andrej Vuković je odlično odradio sve borbe i osvojio zlato u konkurenciji pionira, a moram naglasiti da su odlični bili i Matej Kovač i Vladan Gavrilović, takođe pioniri, kojima je nedostajalo malo sportske sreće da se nađu na pobjedničkom postolju. Eleonora Kujača se osvajanjem trećeg mjesta u kategoriji seniorki do 19 godina na najbolji način vratila nakon pauze zbog povrede. Posebno ću naglasiti uspjeh Ane Kovač, koja je takođe nastupala u kategoriji seniorki do 19 godina. U finalu se sastala sa Crnogorkom Marinom Raković, koja u svojoj riznici ima medalje sa svjetskih (jedna bronza) i evropskih prvenstva (tri bronze), medalju sa Evropskih igara (bronza) i koja je na dobrom putu da obezbijedi učešće na Olimpijskim igrama – rekao je Mileta Vuković, jedan od trenera u Karate klubu Igman.

Veliku pohvalu zaslužuje i Karate klub Energija iz Banja Luke, kojeg predvode dva iskusna trenera Branko Derajić i Boris Popović. Organizaciono su postavili visoke standarde što se tiče karate turnira, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i mnogo šire i stali su rame uz rame sa turnirima koji imaju tradiciju dugu 20 pa i 30 godina, kao što su Zlatni pojas Čačka, Grand prix Croatia u Samoboru, Beogradski pobjednik, Croatia open u Rijeci, Ilidža open u Sarajevu.