XS
SM
MD
LG

Obrad Tomić briljira u Bugarskoj

Obrad Tomić dominira u Akademiku

Obrad Tomić košarkaš Akademika iz Plovdiva ima iza sebe odličnu sezonu, kako u domaćem šampionatu tako i u Balkanskoj ligi.

Gačanin dominira u reketu, na prosjeku je od 17 poena i 9 skokova, što ga svrstava u jednog od najkorisnijih igrača domaćeg šampionata, a večeras je u pobjedi svoje ekipe na gostovanju u Rožajama kod ''Ibra", imao dabl - dabl učinak, 15 poena i isto toliko skokova. 

On je istakao, da mu je odlično u drugom po veličini gradu u Bugarskoj, te nijednog trenutka nije pogriješio kada je iz tuzlanske Slobode prešao u Akademik, a prošli meč u domaćem šampionatu, bio je i najbolji sa indeksom korisnosti 30.

" Tijelo me odlično sluša, ono što je najvažnije da su me zaobišle povrede koje su mi do sada stvarale dosta problema. Klub i grad su odlični, drago mi je da dobro igram, te verujem da sam ispunio sva očekivanja agilne uprave", istakao je Tomić koji je prošlu sezonu počeo u slovenačkom klubu "Rogaška" da bi drugu polusezonu završio u uvijek vrućem tuzlanskom "Mejdanu".

Bivši reprezentativac BiH, nekadašnji član beogradskih "crno - bijelih", potpunu košarkašku afirmaciju stekao je u Mladosti (MG) i Kaknju, pa s obzirom da mu je tek 26. godina, možemo očekivati i nastup u nekoj od Top 10 evropskih košarkaških liga, možda već sljedeće sezone.