XS
SM
MD
LG

Krupa u Staroj Pazovi

Fudbaleri Krupe su još uvek u trenažnom pogonu iako su pre dve sedmice osvojili titulu jesenjeg prvaka Republike Srpske i završili prvenstvene bitke. Poslednji takmičarski meč imali su 13. novembra u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske protiv niželigaša Slavena iz Dobrljina, prošli su u polufinale, ali je trener Zoran Marić i dalje ostavio igrače na okupu i treninzima.

Prvoligaš iz Krupe na Vrbasu treniraće do kraja ovog meseca, a ekspedicija iz kanjona Vrbasa danas putuje u Staru Pazovu, Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije gde će obaviti trodnevne pripreme i odigrati dve utakmice. Prvi rival u utorak je superligaš Srbije beogradski Čukarički, a potom sledi u četvrtak i duel sa Željezničarom  iz Pančeva, posle kojeg sledi povratak kući.

-Pred nama su još dve utakmice prijateljskog karaktera protiv Čukaričkog i Dinama u kojima ćemo da vidimo gde se nalazimo u odnosu na ova dva kluba iz Srbije. Pokušaćemo da ostvarimo pozitivne rezultate i potvrdimo kvalitet i potencijal koji imamo. Biće ovo korisne provere za nas i značiće nam puno za prolećni deo prvenstva – istakao je Zoran Marić, trener Krupe pod čijim rukovodstvom plavi iz kanjona Vrbasa nisu doživeli nijedan poraz u jesenjoj sezoni.

Utakmice u Staroj Pazovi bi trebalo d apokažu da li je Krupljanima potrebno i neko pojačanje za proleće i eventualni povratak u Premijer ligu BiH.

-Želimo da podignemo našu igru na još viši nivo. Nećemo gomilati igrače, ali ćemo, ako nam se ukaže prilika, angažovati zaista kvalitetne igrače koji bi mogli da donesu novi kvalitet u naš tim. Videćemo šta će tržište ove zime da ponudi – istakao je Marić.

Taj veliki niz nepobedivosti Krupljani će nastojati da nastave i u Staroj Pazovi, odnosno da ovu jesen završe bez ijednog poraza, kako u prvenstvenim, tako i Kup, odnosno prijateljskim utakmicama.

-Sigurno je da nam godi taj niz nepobedivosti, stvorili smo čvrsto samopouzdanje i verujem da će naši igrači i u naredne dve utakmice uspeti da izbore pozitivne rezultate. Seriju smo počeli još početkom sedmog meseca na prijateljskim susretima u sklopu priprema, a posebno me raduje činjenica što u prvenstvu nismo doživeli nijedan poraz. To je velika stvar za sve nas. Gledaćemo da i prolećni deo prvenstva nastavimo u istom, pobedničkom, ritmu – dodao je Zoran Marić.

Krupa je jesenju titulu osvojila sa osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Rudar Prijedor koji je ujedno i najveći rival u borbi za prvo mesto i povratak u premijerligaško društvo BiH.

-Imamo veliku bodovnu prednost i proleće počinjemo derbijem protiv Prijedorčana, ali u slučaju pobede koju očekujemo još uvek ništa neće biti gotovo. Ne smemo da se opuštamo već do kraja sezone, odnosno sve dok i matematički ne obezbedimo prvo mesto, budemo krajnje ozbiljni, profesionalni i maksimalno angažovani. Samo tako možemo da stignemo do cilja. Koliko smo bili superiorni jesenas govori i podatak da iz naših redova dolazi i prvi strelac jeseni Jovo Lukić – završio je Zoran Marić, strateg Krupe.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8