XS
SM
MD
LG

Gondola simbol Jahorine

Od sutra je na olimpijskoj Jahorini u upotrebi kabinska gondolu Javor – Partizan, dužine 1.100 metara, kapaciteta 2.700 skijaša na sat. Ima 36 kabina, od toga jednu VIP za posebne namjene.

Kabinska gondola Javor Partizan je samo jedan od osam velikih projekata koji su rađeni na Jahorini ove godine. Od alpin kostera, novog ski lifta Poljice, pet kilometara led rasvjete na stazi Poljice, olimpijskog bara na vrhu planine, malog vještačkog jezera na Poljicama...Svega toga ne bi bilo bez podrške republičke i lokalne vlasti:

- Veliko hvala gospodinu Milopradu Dodiku. Bez njega ovo ne bi bilo moguće uraditi, ali i hvala gradonačleniku Istočnog Sarajeva, načelenicima opština Pale, Trnovo, moji saradnicima. Gondola je simbol našeg rada, rekao je Dejan Ljevnaić. Generalni direktor OC jahorina.

 
Gondola,Jahorina

Od sutra je na olimpijskoj Jahorini u upotrebi kabinska gondolu Javor – Partizan, dužine 1.100 metara, kapaciteta 2.700 skijaša na sat. Ima 36 kabina, od toga jednu VIP za posebne namjene. Kabinska gondola Javor Partizan je samo jedan od osam velikih projekata koji su rađeni na Jahorini ove godine. Od alpin kostera, novog ski lifta Poljice, pet kilometara led rasvjete na stazi Poljice, olimpijskog bara na vrhu planine, malog vještačkog jezera na Poljicama...Svega toga ne bi bilo bez podrške republičke i lokalne vlasti: - Veliko hvala gospodinu Milopradu Dodiku. Bez njega ovo ne bi bilo moguće uraditi, ali i hvala gradonačleniku Istočnog Sarajeva, načelenicima opština Pale, Trnovo, moji saradnicima. Gondola je simbol našeg rada, rekao je Dejan Ljevnaić. Generalni direktor OC jahorina. Za sutra je direktor Olimpijskog centra najavio i jedno veliko iznenađenje: - Sutra će svi biti svjedoci jednog velikog iznenađenja. Dovodimo ličnost svjetsku poznatu na našu planinu, kaže Ljevnaić. Trasom ispod gondole urađene su tri nove ski staze, i pokrivene su najmodernijim sistemom za vještačko osnježavanje. Puštanje gondole u pogon planirano je sutra za 16 časova, a nakon toga i koncert Saše Matića. Ski sezona na Jahorini biće otvorena 7. decembra, koncertom Brajana Ferija, a u Olimpijskom centru čekaju samo povoljnije vremenske uslove da puste u pogon sistem za vještačko pravljenje snijega, te time i omoguće skijanje.

Posted by S Jahorine s ljubavlju on Friday, November 29, 2019

Za sutra je direktor Olimpijskog centra najavio i jedno veliko iznenađenje:

- Sutra će svi biti svjedoci jednog velikog iznenađenja. Dovodimo ličnost svjetsku poznatu na našu planinu, kaže  Ljevnaić.

Trasom ispod gondole urađene su tri nove ski staze, i pokrivene su najmodernijim sistemom za vještačko osnježavanje. Puštanje gondole u pogon planirano je sutra za 16 časova, a nakon toga i koncert Saše Matića. Ski sezona na Jahorini biće otvorena 7. decembra, koncertom Brajana Ferija, a u Olimpijskom centru čekaju samo povoljnije vremenske uslove da puste u pogon sistem za vještačko pravljenje snijega, te time i omoguće skijanje.