XS
SM
MD
LG

Ozbiljan i profesionalan rad

Nedžad Žerić

Gledajući svoje izabranike, kako se jedni protiv drugih, podeljeni u dva tima, “Žute” i “Crvene”, bore za status i “simpatije” stručnog štaba, prvi strateg Kozare Nedžad Žerić se diskretno osmehivao. I taj interni susret, odigran na igralištu u Lamincima, pokazao je da se Kozara nalazi na pravom putu rehabilitacije i povratka na pozicije koje je, ustvari odvajkada, pripadaju u fudbalu Republike Srpske i BiH.

Svestan je Žerić da poverenje uprave kluba, koja u njega gleda kao “Oca budućih fudbalskih generacija” u Gradu na Savi ne sme, nijednog momenta da popusti u autoritetu i profesionalizmu koji su ga uvek odlikovali, ustvari tako je i stigao u reprezentaciju BiH, ali i na vrh liste perspektivnih trenera u Republici Srpskoj, koji uz sav taj talenat poseduju i školu – UEFA profi licencu.

-Sve ide po planu i programu, zadovoljan sam. Prvu sedmicu rada završili smo internom utakmicom između naše dve ekipe, prema onome što je prikazano, apsolutno mogu da budem zadovoljan. Ono što me raduje jeste to da su igrači ozbiljno shvatili plan i program koji im je podeljen na odlasku, posle jesenje sezone, došli su jako spremni i u dobrom stanju, što je dobra predispozicija za kvaliotetan rad, odnosno nastavak onoga čega su se oni pridržavali u mesecima bez treninga u klubu – rekao je Nedžad Žerić, šef stručnog štaba Kozare.

O detaljima interne utakmice u Lamincima strateg gradiškog prvoligaša je još rekao:

-Ova utakmica nam je dala dalje smernice u kojem pravcu treba da idemo u nastavku pripremnog perioda. Pošto je subota bila radna, nedelju smo dali slobodan dan, a već danas podižemo tempo rada i intenzitet treninga jer treba da podižemo nivo naše igre iz dana u dan, iz treninga u trening, utakmice u utakmicu i da stignemo do onog nivoa koji će nam garantovati uspešan start u nastavku šampionata – istakao je na kraju Nedžad Žerić.

Gradiščani će prvi kontrolni meč u sklopu zimskih priprema odigrati u narednu subotu, 8. februara u Dubravama protiv drugoligaša Republike Srpske Slobode iz Novog Grada.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8