XS
SM
MD
LG

Šakić i Amović predvode Slobodu

Sloboda, Mrkonjić Grad

MRKONJIĆ GRAD - Fudbalski klub Sloboda iz Mrkonjić Grada,u proljećnom dijelu šampionata bića jača za Milana Šakića. Riječ je o napadaču koji je igrao za Mrkonjićane prije nekoliko sezona, dok su bili članovi Prve lige Republike Srpske. Tako sada šef stručnog štaba Milorad Glamočak Kralj  na raspolaganju ima dva klasična napadača Amovića, koji je igrao za Glasinac i Faoms i Šakića.

U jesenjem dijelu šampionata  najviše je „škripilo“ u napadu Slobode, jer zbog povreda nisu igrali  Miloš Srndović i Mićko Šamara.

Osim Šakića i Amovića, redove slobode pojačali su Ratković,  Zec i Tomčić. U rad sa prvim timom uključeno je i sedam - osam juniora i kadeta. Sada stručni štab na raspolaganju ima dvadeset fudbalera.

Veliko je ohrabrenje što se u ekipu vratio 19-naestogodišnji Slavko Anđelić i svojski terenira. Riječ je o momku koji je ponikao u Slobode i može da igra na bočnim pozicijama u napadu i u odbrani. U stručnom štabu očekuju da u proljećnom dijelu šampionata bude veliko osvježenje za ekipu.

Sloboda je u prelaznom roku ostala bez Vidovića, Nenada, Đukarića i Malinovića, te povrijeđenih Srndovića i Šamare. Dok je golman Samatović „Luke“ napustio polovinom jesenjeg dijela šampionata.

 Fudbaleri Slobode odigrali su tri kontrolne utakmice. U Krupi na Vrbasu izgubili su od Progresa 5:4, a Derventi pobijedili prvoligaša Tekstilac 2:1.U subotu su u Banjaluci poraženi od Rudara iz Prijedora 3:0. Međutim, i pored poraza fudbaleri Slobode pokazali su dobru partiju.

-Bila je to dobra utakmica. Sedamdeset pet minuta smo odlično parirali Rudaru, koji ima jednu od najkvalitetnijih ekipa u Prvoj ligi. Iako smo igrali bez tri standardna prvotimaca, dobro smo se nosili sa Prijedorčanima dok je na terenu bio prvi tim. Tek kada je trener Milorad Glamočak Kralj u igru uveo mlade neiskusne igrača Rudar je uspio da postigne tri gola,  kaže predsjednik Slobode Milenko Milekić.

 On napominje da je cilj u proljećnom dijelu šampionata plasman u sami vrh tabele i afirmacija mladih fudbalera.

 -Želimo da igramo kvalitetan i lepršav fudbal. Nismo opterećeni po svaku cijenu plasmanom u Prvu ligu. Želja nam je plasman u sami vrh tabele. Međutim, ako se poklope rezultati nećemo bježati ni od Prve lige. Nama je i dalje veliki problem stadion za odigravanje utakmica u Mrkonjić Gradu. Imamo čvrsto obećanje čelnih ljudi opštine da će se raditi nivelacija i rekonstrukcija glavnog terena na stadionu „Luke“. Očekujemo uskoro i raspisivanje tendara . Procijenjena vrijednost radova je oko 400 hiljada maraka, a po završetku imaćemo savremen  teren po standardima UEFA. Nadmo se da će se u toku godine završiti i postavljanje vještačke trave na pomoćni stadion, gdje je okončana prva faza radova. Međutim, zapelo je oko tenderske procedure za drugu fazu, kaže Milekić.

 Fudbaleri Slobode u subotu u Bajincima imaju novu provjeru sa ekipom Sloge iz Srpca. Generalna probe je 29.februara sa ekipom prvoligašem Krupom u Krupi na Vrbasu.