XS
SM
MD
LG

Vlasenica domaćin cilja druge etape "Beograd - Banjaluka"

Trka "Beograd-Banjaluka" cilj Vlasenica

Opština Vlasenica biće domaćin cilja druge etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka", a žitelji ovog mjesta učiniće sve da i karavan i ove godine dočekaju na najbolji mogući način.

Poručio je ovo gradonačelnik Vlasenice Miroslav Kraljević ističući da mu je zadovoljstvo što će biciklisti iz 36 zemalja drugu godinu zaredom biti na ruti trke prve kategorije. Ovogodišnja trka biće održana od 22. do 25. aprila, a uskoro će biti poznate i sve četiri etape.

"Puno mi je srce što ponovo dočekujemo karavan. To govori da smo prošle godine napravili dobar posao, a i ove ćemo se potruditi da opravdamo očekivanja. Vlasenica je opština sa najčistijim vazduhom u Evropi, mnogo ulažemo u sport, a ova trka je najveći događaj u istoriji naše opštine", rekao je Kraljević.

Ovogodišnje izdanje okupiće 21 ekipu iz 14 zemalja, a prema preliminarnoj listi prijava učestvovaće biciklisti iz 36 zemalja.

"Drago nam je što ćemo drugi put biti u Vlasenicu, koja je po svim ocjenama bila najbolji domaćin prošle godine. Trka će i ove godine biti vrlo kvalitetna, a potrudićemo se da ponovo napravimo spektakl kako bi građani Vlasenice uživali", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Uoči ulaska najboljih biciklista na glavnom gradskom trgu u ovoj opštini ponovo će biti organizovane dječije trke, kao i bogat kulturno-umjetnički program

"Mala samo opština, ali imamo veliku dušu. Želimo da svi koji dođu da se osjećaju kao kod kuće, a povratne informacije koje sam dobio za prošlu godinu su za nas odlične. Podatak da je u našem gradu slavio momak sa Novog Zelanda dovoljno govori koliki smo uspjeh postigli dovođenjem karavana. Osjetili smo pozitivne efekte i zato će naša mala ekipa dati sve od sebe da još jednom budemo dostojni domaćini trke koja u svom imenu ima za mene vrlo značajnu simboliku", zaključio je Kraljević.