XS
SM
MD
LG

Sutjeska lovi titulu i Banja Luku

Damir Kojašević, plavi dres

Do premijere ostalo je još samo dva dana, karte treba polako otvarati, jednu po jednu. Više je nego jasno da Nikšićane čeka sezona puna izazova. Sportski je i ljudski nadati se, dobrim rezultatima. Od Damira Kojaševića se mnogo očekuje u predstojećoj sezoni.

- Počeće lov na bodove, a to je naš jedini cilj, uostalom kao i svih klubova. Do njih se ne stiže pričom, već igrom. Od očekivanja se naravno ne može pobjeći. I bez tih ocjena javnosti da imamo dobar ti, mi znamo da imamo veliku obavezu – kostatuje Kojašević.

Šta možemo očekivati od Sutjeske u predstojećoj sezoni ?

- Sve u svemu ja optimistički gledam ka novoj sezoni. Očekuje nas težak i mukotrpan put od prve pa do poslednje utakmice. Nema unaprijed dobijenih utakmica, da imamo kvalitet moramo da pokažemo na terenu, a ne na papiru. Bodovi će dolaziti samo uz maksimalni pristup, nikako drugačije. Trebaće puno kolektivnog pristupa i želje da ostanemo na visokom nivou.

Da li ste zadovoljni učinjenim tokom priprema ?

- Uvjek treba pogledati prvo sebe, koliko smo i šta smo sposobni. U fudbalu nema praštanja i nema sentimentalnosti. Svako zna šta se od njega traži. Sportski ulazimo u pozitivno razmišljanje i borićemo se za svaki bod od starta sezone. U ovom poslu jedina stvar na koju unaprijed ne smiješ da računaš je uspjeh. Jedino što je zagarantovano u predstojećoj sezoni je neizvjesnost.

U prvom kolu dočekujete Petrovac.

- Moramo i dobro pishološki da se spremimo za ovu utakmicu, jer premijera uvjek sa sobom nosi i rekao bih dodatnu, specifičnu težinu. Zna se naša želja, naš motiv, a to je naravno biti bolji u toj utakmici. Moram biti spremni preuzeti odgovornost na premijeri. Naravno da je pobjeda cilj.

Kraj Bistrice se odbrojavaju dani do utakmice sa banjalučkim Borcem u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Borac jeste protivnik sa kojim se može igrati i prolazak u narednu rundu je ostvarljiv. Svaka međunarodna utakmica je velika izazov. To su utakmice koje traže izuzetnu koncetraciju, kvalitetan ulazak. Naša želja je prolazak i napravićemo sve da to i učinimo. Poznajem nekoliko igrača u aktuelnom timu Borca i mislim, da smo tu negde, odnosno čini mi se da smo mi imenima, i nešto jači - zaključio je Damir Kojašević.

 


6 .kolo Telekom 1.CFL
Rudar : Budućnost
Iskra : OFK Petrovac
Jezero : OFK Titograd
Zeta : Podgorica
Dečić : Sutjeska
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Podgorica 5 4 1 0 13
2 Dečić 5 3 2 0 11
3 Sutjeska 5 2 1 2 7
4 Zeta 5 2 1 2 7
5 Iskra 5 1 3 1 6
6 Rudar 5 2 0 3 6
7 Budućnost 4 2 0 2 6
8 Jezero 5 1 2 2 5
9 OFK Petrovac 4 0 2 2 2
10 OFK Titograd 5 0 2 3 2