XS
SM
MD
LG

Jahorina, najmlađi premijerligaški sastav

Odbojkašice paljanske Jahorine već mjesec dana se spremaju za start u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. One su se nakon godinu dana igranja u Prvoj ligi Republike Srpske vratile u odbojkašku bh. elitu.

Odbojkašice Jahorine u novu sezonu ulaze sa ambicijama da prije svega očuvaju status premijerligaša, svejsne da im to neće biti lako. Ekipa je izuzetno mlada. Prvom timu je priključeno nekoliko djevojčica od 15 godina, a odluka klupskih čelnika je da se igra sa svojim kadrom. Nekoliko iskusnijih odbojkašica moralo je što zbog povreda i obaveza na poslu da pauzira ovu sezonu, ili da završi karijeru.

Koliko je Jahorina mlada ekipa možda najbolje pokazuje činjenica da će to u istoriji bh. Premijer lige biti najmlađi sastav u njenoj istoriji.Starije i iskusnije odbojkašice se trude da svojim savjetima pomognu ovim mlađim što dolaze i kažu da je atmosfera i na treninzima i klubu odlična:
Premijer liga za odbojkašice kreće prvog vikenda oktobra a tim sa Pala u svojoj dvorani će dočekati ekipu Mostara. Žele da šampionat počnu pobjedom i vjeruju da to mogu.


Sloboda Tuzlafarm : Smeč
Gacko : Igman
Jahorina : Mostar
Goražde : BL Volley
Kula Gradačac : Bimal-Jedinstvo
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 BL Volley 0 0 0 0
2 Mostar 0 0 0 0
3 Igman 0 0 0 0
4 Smeč 0 0 0 0
5 Bimal-Jedinstvo 0 0 0 0
6 Kula Gradačac 0 0 0 0
7 Gacko 0 0 0 0
8 Jahorina 0 0 0 0
9 Goražde 0 0 0 0
10 Sloboda Tuzlafarm 0 0 0 0