XS
SM
MD
LG

U Makiškoj šumi utakmica bez sadržaja i šansi

Milan Kuljić, trener OFK Žarkova - foto: Zoran Lazarević

Da je neko "zelenima" iz Makiške šume pre početka prvenstva ponudio tako vispoke pozicije oberučke bi prihvatili. Pored 11 bodova i četvrte pozicije na tabeli, i dalje su, pored Kabela i Radničkog, neporaženi. Čak šta više, na poslednje tri utakmice nisu primili gol. Specijalisti za gostujući teren pokazali su novi kvalitet i dokazali da mogu biti i uspešan domaćin. Pobeđuju Žarkovčani, ali da bi došli do tri boda moraju vraški da se potrude i odigraju na najvišem nivou. Tako je bilo i u susretu sa novajlijom iz Sremske Mitrovice. Akteri su odigrali utakmicu bez sadržaja i prilika za postizanje gola. Trener Milan Kuljić čvrsto je na zemlji i ne pada tako lako u euforiju, kako kaže, igrači mogu, trener ne.

- Najvažnije je da smo osvojili tri boda, a utakmicu moramo što pre zaboraviti. Iza nas je izuzetno težak i odgovoram meč. Uprkos skromnom bodovnom učinku, Sremci nisu nimalo naivan protivnik. Igraju organizovano, čvrsto, dobro deluju u tranzicionim momentima. Za razliku od nas, bolje su ušli u utakmicu i napravili dve prilike. U nastavku susreta stvorili smo šansu iz prekida, poveli i sa tim detaljem  do kraja se više ništa značajnije nije dešavalo - objašnjava trener Kuljić i raduje ga da je ceo tim učestvovao u odbrani stečenog, tako da je četvorka iz zadnje linije dobila na još većem značaju i sigurnosti. U odnosu na prethodnu utakmicu, izostali su starteri Jovanović i Babić, Kiković je još rovit, a od ranije su van stroja Stevanović, Manić i Podunavac.

Za OFK Žarkovo prelazni rok još nije završen i naš sagovornik navodi probleme vezane za angažman novajlija. - Jurimo pojačanja, kontaktiramo sa igračem i njegovim agentom, i šta se desi, ode u drugi klub koji je spremio izdašniju ponudu. Naš budžet je ograničen i mnogo je manji u odnosu na vreme pre pandemije, tako da ne možemo finansijski da se nosimo sa bogatijim klubovima - naglašava mladi stručnjak.

RFK Grafičar i OFK Žarkovo će u petak otvoriti utakmice šestog kola. Domaćin se nalazi u specifičnoj situaciji posle iznenadnog odlaska trenera Milije Žižića.  - Naš rival zaslužuje svaki respekt, s obzirom na kvalitet koji poseduju. Da pođem od iskusnnog kapitena Todorovskog i Mikića, Marjanovića, Odada, Popovića, Cvetkovića, Stankovića, Fićovića. RFK Grafičar je vešt spoj mladosti, igrača rođenih 2002. godine i gore pomenutih iskusnih internacionalaca - kaže Kuljić svesan težine zadatka na stadionu "Rajko Mitić".