XS
SM
MD
LG

Bajić za SportDC: Da pružimo maksimum i da se domognemo Lige Šampiona

Foto: ABA liga

Pred košarkašima Igokee prvi je izazov u novoj sezoni. Naime, Igokea u Bugarskoj igra kvalifikacioni turnir za FIBA Ligu Šampiona. 

Igokea se u polufinalu sastaje sa Klužom. O očekivanjima pred turnir, iz Bugarske je za naš portal govorio trener Igokee Dragan Bajić.

''Dobro je poznato kroz šta smo prošli u proteklom periodu i da nam je rad i da nam je rad i priprema za turnir bila jako otežana. Razlozi za to jesu ulazak koronavirusa u tim i nedovoljan broj igrača za dobar trenažni proces, kao i period kad smo trebali odigrati 4-5 pripremnih utakmica a nismo ih odigrali. Kroz njih smo trebali brusiti formu za ono što nas očekuje. Bez obzira na sve probleme, mi u Bugarsku ne idemo sa bijelom zastavom. Pokušaćemo dati svoj maksimum i da se domognemo Lige Šampiona'', kaže Bajić.

Ekipu Kluža sa klupe predvodi, nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević. Takođe, u ekipi je nekoliko igrača koji su dobro poznati ljubiteljima regionalne košarke, poput Karla Žganeca i Andrije Stipanovića.

''Protivnik je jako kvalitetan, skup legije stranaca, dosta kvalitetnih i iskusnih igrača. Tim koji igra jako čvrstu košarku i ako se uspijemo prilagoditi tom načinu igre i odgovorimo im na najbolji način, možemo se nadati pozitivnim rezultatu'', poručio je Bajić.

Utakmica između Igokee i Kluža igra se u srijedu od 18h. Drugo polufinale igraće Friburg iz Švajcarske i Sporting iz Lisabona.