XS
SM
MD
LG

Na Zapadu ništa novo: Sudije ponovo pogurale Lejkerse do pobjede

Foto: Denver Stiffs

Los Anđeles Lejkersi savladali su Dnever sa 114-108 te su poveli sa 3-1 u seriji.

Na startu meča, Dejvis je igrao fantastično. Marej je odgovarao koliko je mogao ali su Lejkersi imali vodstvo. Iako su imali i +10 na kraju su prvi period dobili sa 37-30. U drugom periodu Lejkersi su imali i 12 poena prednosti. Međutim, Denver je odigrao dobro završnicu prvog poluvremena te su na odmor otišli sa pet poena zaostatka. 

Trojkom Grenta, Denver je prišao na -2. Međutim, serijom trojki Lejkersi odlaze opet na dvocifrenu prednost. Marej je vratio Denver na -5 ali je Rondo svojim dobrim potezima vratio ponovo dvocifrenu prednost. Međutim, Denver se opet vratio te su sa dvije trojke Portera, prišli na tri poena zaostatka.

Bacanjima Morisa, Denver je prišao na poen zaostatka. Ipak, Lejkersi su odbili nalet i došli do +8 a na sve to, Jokić je ušao u probleme sa ličnim greškama. Međutim, Marej je uspio vratiti Denver ponovo u igru i Nagetsi su uveli meč u neizvjesnu završnicu. A u njoj, ponovo su na djelu bile sudije. Dva faula LeBrona na Mareju nisu sudili, poklonili bacanja sa druge strane Rondu u jednoj situaciju te su velikim dijelom sudije presudile pobjednika.

Dejvis je bio najefikasniji kod Lejkersa sa 34 poena dok je Marej predvodio Nagetse sa 32 poena i osam skokova a Jokić je imao 16 poena.