XS
SM
MD
LG

Darko Savić, direktor ŽRK "Borac m:tel", o stanju u BH rukometu.

Nakon današnjih odluka Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine, Darko Savić direktor Ženskog rukometnog kluba "BORAC m:tel" poslao je saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti:


Mene su okrivili da blokiram ligu jer tobože dvije igračice idu u Srbiju na okupljanje. Njih dvije i mene su pozvali iz RSS da budemo njihovi gosti 3 dana.

Djevojke su igrale za Zvezdu i prošle su sve starosne kategorije u repr Srbije a nisu one krive što rukometni vladari iz Gruda sprečavaju osnivanje seniorske reprezentacije jer im odgovara ovo blato u koje je naš rukomet zapao a gdje se oni najbolje snalaze.


Moram napomenuti i to da sam prije skoro godinu dana bio pokretač inicijative za formiranje seniorske reprezentacije BiH a ta inicijativa još nije usvojena. 


Takođe organizovao sam i okupljanje ženske kadetske reprezentacije BiH u Banja Luci i sam snosio veliki dio troškova te bio javno pohvaljen od strane svih roditelja čija su djeca bila tu.


Najveća glupost je ući u raspravu sa lažnim profilima na fb ali plasiraju takvu količinu laži da me nije briga što će dokoni još žešće da udare. 
Sve ove odluke su dokaz da smo bili u pravu i da je prvenstvo zaista počelo bez propozicija koje su jedinstven dokument za PLM i PLŽ i bez liste sudija jer smo tek danas dobili naše pravo da izuzmemo 2 sudijska para. 


O žrebanju nećemo jer je to stvar kulture da bude javno i transparentno svima. Pristali smo na kompromis jer trpe i nedužni ali neću zaboraviti ljude koji su me zarad ličnih sitnih interesa označili kao metu za javni linč a od mene su svo vrijeme imali ljubav i poštovanje.
O priči da je neko politički uticao da se ne igra, rekao bih da smo imali i podršku nekoliko federalnih klubova koji nemaju pravo izbora već se udarilo na njih i njihove najbliže a sve u cilju homogenizacije i daljnje izolacije Borca, ali ja nikad ne bih prijatelje izložio javnom linču samo da bi meni bilo lakše.

Nama spočitavati da smo nacionalno obojeni je u najmanju ruku smijesno jer su nam predsjednica i potpredsjednica kluba iz druga dva naroda a svi klubovi su u našem gradu dočekani sa gostoprimstvom i poklonima koji nisu viđeni u istoriji sporta u BiH. 


Tješe me riječi iskrenog prijatelja:
"Neki će se slavodobitno smijat ali ja necu jer znam da si se borio za plemenite stvari i poštenje i da si osvježio ovaj nas rukomet i zato sam te zavolio i uvijek govorim zasto nas ne moze zapasti jedan čovjek kao što si ti... 
Zlo se može pobijediti samo ljubavlju"
Živjeli"-stoji u otvorenom pismu Savića. a