XS
SM
MD
LG

Partizan ispustio Huventud

Huventud - Partizan

U 1. kolu 7Days Evrokupa, Partizan NIS je u Badaloni izgubio od Huventuda sa 85:82 (21:17, 19:31, 21:23, 24:11)

Crno-beli su imali napad za pobedu protiv Huventuda na gostovanju u Badaloni, ali je pobeda ipak pripala domaćinu.  U 1. kolu 7Days Evrokupa, španski tim je savladao Partizan NIS rezultatom 85:82 u duelu nekadašnjih šampiona Evrope. Parni valjak je prvu četvrtinu počeo nešto sporije, pa je Huventud poveo sa 11:2, ali su do isteka desetog minuta crno-beli smanjili zaostatak na četiri poena. U drugoj i trećoj četvrtini, Partizan je kontrolisao dešavanja na parketu, te serijom 11:0 stigao do rezultatskog preokreta. 

Šrednost Parnog valjka u jednom trenutku,, tokom treće deonice je iznosila i +15. U poslednjoj četvrtini, Huventud se korak po korak približavao, da bi u poslednja dva minuta stigao do preokreta. Imali su crno-beli napad za pobedu, ali nisu uspeli da ga iskoriste, pa je trijumf pripao domaćem timu.

Trener crno-belih, Vlado Šćepanović na konferenciji za medije nakon utakmice je izjavio:

„Ovakve utakmice se prosto dogode. Promašili smo sve otvorene šuteve u poslednjoj četvrtini. U situaciji kada smo imali prednost od deset razlike promašili smo dva-tri otvorena šuta, pa umesto da prednost bude više od 15 poena, upali smo u problem. Čestitke Huventudu na pobedi“, rekao je Šćepanović.  

Huventud: Dimitrijević 14, Doson 5, Ribas 18, Morgan 14, Brodzijanski 10, Parado, Ventura 6, Basas 5, Zagars, Birgander, Para 3, Tomić 10

Partizan NIS; Miler-Mekintajer 9, Zagorac, Pejdž 8, Dangubić 2, Gordić 12, S. Janković 3, Jaramaz 12, N. Janković 8, Tomas 15, Trifunović 8, Mozli, Mika 5

Izvor:kkpartizan.com(Foto: David Grau, video: Huventud)