XS
SM
MD
LG

Najava 11. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Ove sedmice na programu je 11. kolo Evrolige. Biće zanimljivo s obzirom da će se kolo igrati u vrijeme kad su na programu i kvalifikacije za Eurobasket naredne godine.

Kolo otvara jedan pravi derbi. CSKA u Moskvi dočekuje Real. Oba tima su nešto lošije počeli sezonu ali oba tima su digla formu u poslednje vrijeme. CSKA je zaliječio povrede i igrači koji su i koronu imali sada su oporavljeni. Sa druge strane, Real otvara eru bez Fakunda Kampaca u svojim redovima. Genijalni Argentinac potpisao je za Denver Nagetse te neće više igrati za Real. Iako su obje ekipe u sjajnoj formi, blaga prednost ekipi CSKA.

Od 19h Crvena zvezda dočekuje ekipu Efesa. U normalnim okolnostima, Efes bi bio favorit. Međutim, Zvezda zaista ima sjajnu šansu sutra. Zvezda je skoro pa kompletna. Jedino je upitan nastup Lengstona Hola. Sa druge strane, Efes dolazi bez Micića, Danstona i Bobue a moglo bi biti još igrača koji neće igrati budući da imaju pozitivne igrače u ekipi. U svakom slučaju ključno je ko će nametnuti svoj ritam. Zvezda će pobjedu tražiti kroz defanzivu a Efes kroz napad. Ali kao što je već rečeno, Zvezda bi morala iskoristiti izostanke u Efesu i doći do bitne pobjede.

U istom terminu i Žalgiris dočekuje ekipu Zenita. Žalgiris je u očitom padu forme i naredali su nekoliko poraza. Igra i nije toliko loša ali prosto im fali kvaliteta da bi igrali cijelo vrijeme sjajno. Sa druge strane, Zenit igra jako dobro i bolje od očekivanog. Pregurali su probleme sa koronom i igraju timsku košarku sa jasno raspoređenim ulogama. Biće ovo veoma tvrd id efanzivni meč a ipak očekujem da Žalgiris upiše pobjedu nakon par poraza.

Od 20h gledaćemo dva meča. Ekipa Albe dočekuje Himki. Bitan duel i za jedne i za druge jer nisu u sezonu ušli na pravi način. Ako to i nije čudno za Albu koja nema kvaliteta za Himki je svakako neočekivano loš start. Mada, imali su mnogo problema sa povredama i koronom. Sada kao da dižu formu ali još nisu pravi. Treba očekivati efikasan meč ali i pobjedu Himkija.

Olimpijakos i Baskonija takođe u 20h igraju još jedan meč. Olimpijakos je imao probleme sa koronom a ovaj meč bi trebali igrati i tražiće pobjedu. Baskonija igra toplo-hladno i imali su već nekih neočekivanih poraza. Sada će sigurno pokušati neutralisati neke kikseve i pokušaće doći do pobjede. A meč će sigurno biti tvrd i neizvjestan a pobjednika je teško prognozirati.

Od 20:05h Makabi dočekuje Armani. Ovo će biti interesantan meč. I jedni i drugi su uložili mnogo ali i jedni i drugi igraju dosta lošije od svog potencijala. Sada će pokušati da se iskupe i da dođu do pobjede. Meč bi morao biti efikasan jer ni jedni ni drugi ne vole baš riječ zvanu odbrana. Blagu prednost dajem ipak ekipi Makabija jer nekako djeluju bar malo ozbiljnije.

U petak tri meča. Prvi meč igraju Fenerbahče i Valensija. Kokoškov će voditi Fener a onda će u subotu i ponedeljak voditi reprezentaciju Srbije. I dalje im fali De Kolo što jeste hendikep ali bi Perez trebao debitovati. Sa druge strane, Valensija izgleda odlično u Evroligi ali u ligi ne izgledaju toliko dobro. Međutim, Feneru lako mogu napraviti probleme jer su fizički jaki i kompaktniji od Fenera trenutno. Meč bi trebao biti tvrd ali očekujem da Fener na mišiće izvuče pobjedu.

Panatinaikos dočekuje ekipu Bajerna. Ovo će biti duel tima koji igra loše i tima koji igra fantastično. Mada, nije Pao neočekivano loš. Jednostavno, poprilično su limitiranog kvaliteta i to se vidi. Bajern isto nema spektakularan kvalitet ali imaju sjajnog trenera. Prije svega radi trenera, blaga prednost Bajernu.

Kolo će zatvoriti Asvel i Barselona. Duel najgore i najbolje ekipe u Evroligi. Jednostavno, poraz Barse ovde, bio bi ravan osmom svjetskom čudu. Zato i ne treba previše riječi trošiti jer zaista bi Barsa sa lakoćom morala slaviti.