XS
SM
MD
LG

Krupa spremno čeka start Premijer lige

Krupa

Pauzu u fudbalskom šampionatu Bosne i Hercegovine u timu Krupe iz Krupe na Vrbasu iskoristili su da dobro prekombinuju tim i da u drugi deo šampionata uđu sa podmlađenim sastavom.

Isto tako treba reći da je klub bio primoran i da dodatno smanji  budžet, ali su u Krpi svi uvereni da su napravili odličan posao. U nastavak šampionata ulaze sa ambicijama da sačuvaju premijerligaški status, bez obzira na silne promene u igračkom kadru. Prvi čovek Krupe Dragomir  Buco Ilić nam je pojasnio sve ove promene u klubu:

-Išli smo svesno na smanjene budžeta, ali nismo sigurno smanjili kvalitet ekipe. Naprotiv, mislim da smo sada možda i bolji. Sigurno je da ćemo biti energičniji i fizički dominantniji,  jer su nam pojačanja po meri. Mladi, kvalitetni, željni dokazivanja. Pred ekipu i stručni štab nismo postavili bilo kakvo moranje. Ne, znamo da to često ima kontraefekat. Mi samo želimo da Krupa igra kvalitetan fudbal, da pokaže svoju snagu i moć. Koliko će to doneti bodova, ostaje da se vidi, ali se mi nismo predali i nećemo. Imamo mlad stručni štab. Oni trebaju da se razvijaju zajedno sa igračima. To je budućnost našeg kluba i  nemaju nikakav pritisak. Videlo se tokom jeseni da ekipa sa ovim stručnim štabom raste i neka se samo tako nastavi. Imali su dobre uslove za tad i pripreme i ulazimo sigurno spremni u drugi deo šampionata. Jesmo mi pri dnu tabele, ali neka nas niko ne otpisuje. Imamo želje, ciljeve i planove, jasan je Buco Ilić.

Krpu je ove sezone napustilo čak devet igrača. Otišli su:

Klub su tokom zime napustili: Marko Golubović ( FK Sloga Doboj), Aleksa Andrejić – Balzan (Malta), Milivoj Krmar – slobodan, Miloš Simonović – FK Radnik Bijeljina, Miladin Filipović – FK Radnik Bijeljina Stefan Nikolić – slobodan,

Stefan Nikolić (CG) – Melaka Junajetd (Malezija) , Muamer Svraka – FK Zvijezda 09, Nemanja Vidović – slobodan, a Bojan Puzigaća je okončao igračku karijeru. Sve su to bili iskusni i kvalitetzni igrači,a u Krpu su došli:

Danilo Šipovac (FK Leotar, povratak sa posudbe / krilni napadač), Sanin Muminović (SV Horn – Austrija/ vezni igrač), Muharem Čivić (FK Velež / lijevi bek), Aleksandar Erak (FK Feniks - Srbija/ krilni napadač), Slobodan Đekić (FC Monterosi – Italija / desni bek), Vladimir Arsić (GOŠK Gabela / štoper) ,Aleksandar Rakić (PS Barito Putera – posudba – Indonezija / napadač), te Toni Jović (NK Š. Brijeg / napadač).

Kada pogledate imena igrača koji su otišli i ovih što su stigli niko nema pravo da laže da smo slabiji. Naprotiv. Novajlije su kvalitetni fudbaleri, znaju šta ih čeka, znaju da su došli u klub u kojem ništa ne kasni,. Sve dogovoreno se ispoštuje. Njihova je jedina obaveza da igraju i da probamo doći do luke spasa. Vjerujemo da hoćemo, ali nije fudbal igra na život i smrt. I ako se desi da ne uspemo u našim namerama nikome neće leteli glava. Mi želimo kroz igru doći do bodova koji će nas ostaviti u premikjerligaškim vodama, a stručni štab predvođen našim Vladimirom Ilićem je pokazao u onom zadnjem kolu u meču sa Željom, a koji smo dobili na našem terenu, da možemo sa svima da igramo. S toga jedva čekamo da krene šampionat i da mi pokažemo koliko možemo, jasan je Dragomir  Buco Ilić.

Pored novajlija u igračkom kadru i stručni štab je pojačan sa dva nova trenera. Krupa je sada jača za Nebojšu Anđelića, pomoćnog  trenera, te  Željka Sekulića, koji je zadužen  za fizičku pripremu igrača  Krupe.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25