XS
SM
MD
LG

EL: Najava 26. kola

Pred nama je 26. kolo u Evroligi. Biće interesantnih mečeva a u ovom kolu će svi biti odigrani.

Kolo kreće u četvrtak duelom Zenita i Valensije u 18h. Zenit ovaj meč dočekuje u sjajnom raspoloženju. Ćavi Paskval radi fenomenalan posao i iz ove perspetkive biće iznenađenje ako ne budu u TOP8. Valensija je u prošlom kolu razbila Real ali Valensija nije u dobroj formi. Vidjećemo da li ih taj trijumf može podići. Treba očekivati nešto tvrđi meč a blagu prednost dajem Zenitu.

Od 20h sastaju se Olimpijakos i CSKA. Da je ovo meč na Fajnl Foru, Olimpijakos bi dobio sigurno jer su redovno dobijali Moskovljane na F4. Međutim, sada je naravno neka druga priča. Olimpijakos se bori za TOP8 dok CSKA više muči muku sa povredama. Kako bi ih prevazišli doveli su Erika i sjajnog Gabrijela Lundberga a obojica bi trebali igrati u ovom meču. Nezahvalno je prognozirati ishod ali i uz sve probleme, CSKA je favorit u ovom meču.

Od 20:30h Bajern dočekuje Makabi. Bajern je u padu i ovaj meč ne smiju izgubiti ukoliko žele ući u plej of Evrolige. Možda im to nije bio primarni cilj ali bi bilo šteta da tamo ne završe s obzirom na igre tokom sezone. Makabi je cijele sezone nepredvidiv ali i dalje ima neke šanse za TOP8 ali im je potrebna serija pobjeda. Ukoliko Bajern želi TOP8 ovde nema prava na kiks dok isto važi i za Makabi pa je iz te perspektive ovo mnogo bitan meč.

Od 20:45h igraju Armani i Himki. Nema ovde šta mnogo da se priča. Armani prosto nema prava na kiks protiv Himkija koji je u velikim problemima na svim poljima.

Od 21h sastaju se Real i Žalgiris. Oba kluba doživjela su ubjedljive poraze u prošlom kolu. Real ipak i uz povremene loše dane, ide sigurno ka TOP8 a mogli bi biti i u četiri i imati prednost domaćeg terena. Žalgiris igra prelijepu košarku ali utisak je da su mogli imati i neku pobjedu više. Iako su Litvanci nezgodni a Real ima problema sa formom i povredama, prednost bih dao Realu.

Program u petak otvaraju Fenerbahče i Efes u 18:45h. Ovo je mnogo bitan duel. Fener je u seriji od deset pobjeda dok je utisak da je i Efes popravio svoju formu i da su uhvatili dobar ritam. U prvom dijelu sezone, Fener je prilično sigurno slavio ali je Efes dobio njihov meč u prvenstvu. Fener je sigurno favorit u ovom meču ali im neće biti lako. Pobjednik meča će svakako napraviti ogroman korak ka TOP8.

Baskonija od 19h dočekuje ekipu Zvezde. Mečevi ovih timova su obično takvi da gosti često slave. Nije rijedak slučaj da je Zvezda dobijala u Španiji a pogotovo sa Radonjićem na klupi. Međutim, u ovoj situaciji to i nije realno jer će vjerovatno opet samo Lojd igrati od stranaca. Mada, Baskonija je znala gubiti mečeve koje ne smije ove sezone. Možda se opet isto desi.

Od 20h sastaju se Alba i Panatinaikos. Ovaj meč nema neki značaj jer ni jedni ni dtugi ne mogu do TOP8 a favorit u ovom meču je njemački tim koji protiv svih ekipa igra dobro. Poslednji meč u kolu odigraće Barsa i Asvel od 21h. Realno, treba da se desi čudo pa da Asvel