XS
SM
MD
LG

Pazarci u sredu polažu "master rad" protiv Kruševljana

Davor Berber - foto: lična arhiva

Novi Pazar sudbinu drži u svojom rukama i pobede li u sredu Napredak ostaju superligaši. Više od igre i fizičke spreme trener Davor Berber brine psihološki pritisak kojim su izloženi igrači pred utakmicu sezone. 

- Moramo igrače osloboditi pritiska od strane navijača, uprave i ostalih, kako bi bili skoncentrisani i razmišljali isključivo o terenu. Uzimam pritisak na sebe, a igrači su ti koji treba da pruže maksimum i izbore neophodnu pobedu. Od kad sam na klupi, a tome ima 13 kola, svaka utakmica je bila na "život i smrt". U početku igrači nisu mogli da se nose sa pritiskom. Sada su već navikli i u prilog tome govore rezultate. Počeli smo da osvajamo bodove na strani, i sa tri gostovanja vratili smo se sedam bodova - kaže Davor Berber i smatra da je duel sa Kruševljanima došao kao šlag na tortu, i prava je šteta što će tribine Gradskog stadiona ostati prazne. 

Utakmica u Gornjem Milanovcu bila je uvod u finale sa Napretkom. - Od starta smo krenuli agresivno, borbeno, i uputili šest šuteva u okvir gola, ali je fenomenalni Savić sve branio. Kad smo bili na vrhuncu moći, primamo gol iz kontre. Brzo se vraćamo u pređašnji ritam, opet imamo šansu za gol, jednu smo iskoristili. U 85. minutu postojao je kontakt u šesnaestercu između Vasiljevića i našeg Tomića, ali se sudija nije oglasio. Ohrabrila me je igra momaka sa visokim presingom i ostaje žal za još dva boda -  kaže u osvrtu mladi stručnjak, i ponovo rezimira dosada učinjeno. 

- Imamo kvalitet, pošteno smo se borili, gurali agresivno, napadali i Bog nas je nagradio, nadam se ostanku u ligi. Svima smo trn u oku, ali se mnogo ne obaziremo. Ostao nam je još "master rad", ako ga položimo pod ovakvim uslovima biće to svojevrstan podvig - naglašava Berber.

Za utakmicu decenije Novi Pazar neće biti kompletan. Pod znakom pitanja su rekovalescenti Mijić, Kojić, Delimeđac, Aganspahić, Vlajković, dok Pešukić pauzira zbog crvenog kartona.