XS
SM
MD
LG

Sudar Splita i Osijeka za trofej

Sudar Splita i Osijeka

Fudbalerke Splita i Osijeka od 17:00 časova igraju veliko finale Kupa Hrvatske za žene na stadionu "ŠRC Podgora" NK Zagore u Krapini, a biće to čak četvrti međusobni duel ove sezone. 

Ono što je zanimljivo, kada su se sastali tri puta ove sezone, svaki put meč je završavao neriješenim ishodom i to rezultatom 2:2, što inače nije uobičajna slika kada su u pitanju ova dva rivala. Prethodne sezone Kup nije odigran zbog Covida-19.

Međutim, možda bi jedni i drugi potpisali poraz u ovoj utakmici, jer ovaj definitivno nema težinu kakav će imati onaj u nedelju, kada se opet budu sastali, ali u posljednjem kolu Prve ženske lige Hrvatske, jer ulog je veliki , a on se zove - Liga šampiona. 

Božidar Miletić, trener aktulenog prvaka Hrvatske govorio je za sportdc.net povodom ovog finala.

- Finale Kupa zaista dolazi u veoma nezgodno vrijeme jednim i drugim, ali ako želite biti najbolji, a Split to želi, onda ne možemo kukati. Napravićemo sve što možemo da osvojimo Kup kako smo to mi sebi i zacrtali na početku ove sezone, ali sigurno da će se nešto pitati i protivnik. Dobro se poznajemo jedni i drugi, tako da tu ne treba nešto previše ni govoriti kada je u pitanju ovaj derbi. Ko bude bolji, neka na kraju podgine pehar Kupa Hrvatske, istakao je trener Splita. 

Sa druge strane Osijek ove sezone igra fantastično, kada je u pitanju prvenstvo i Kup, pa će sigurno imati jedan veliki motiv da vrate duplu krunu nakon dvije sezone. 

- Dvije utakmice nas dijele od onoga za što treniramo i borimo se cijelu sezonu. Želimo obe titule. I prvenstvo i kup. Sljedeće dvije utakmice ce dati odgovor, hoce li ovo biti rezultatski uspješna sezona. Više nema izgovora. Ne postoji umor, ne postoji ne mogu. Idemo se bacati jedna za drugu na glavu da dođemo do našeg cilja. Ne postoji veći motiv od toga da vratimo titule tamo gdje im je mjesto, naš grad na Dravi. Sa nestrpljenjem iščekujemo finale Kupa i trenutno smo fokusirani samo na to, idemo korak po korak. Svjesni smo da nas očekuju dvije naporne i teške utakmice u samo tri dana, ali kako nama tako i njima. Pripremile smo se dobro, atmosfera je odlična i sada je sve na nama, ako budemo prave vjerujem da ćemo mi biti te koje će se na kraju veseliti, kaže Lorena Balić, igračica Osijeka.

Glavna sutkinja na ovoj utakmici biće Ivana Martinčić iz Koprivnice, a pomagaće joj Maja Petravić iz Zagreba i Sanja-Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta. Ulogu četvrte sutkinje obavljaće Jelena Kumer iz Breganice. 


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6