XS
SM
MD
LG

Dva pobjednika, svi radosni

Ekipa Tine kod predpionira i Gorice kod kadeta pobjednici su Olimpijade u malom fudbalu Trebinje 2021. za mlađe kategorije koja je završena večeras.

Ostalo je još da se odigra finale pionira a taj duel će biti predigra finalnog meča u „velikoj“ Olimpijadi. U oba večerašnja duela viđena je zanimljiva i neizvjesna utakmica i identični rezultati 2:1. Gorica je pobijedila u komšijskom derbiju Goricu SIS sa 2:1 a identičnim rezultatom Tini Vinograde kod predpionira. U utakmicama za treća mjesta kod predpionira Restoran drijen je pobijedio Mokre dolove sa 4:0, kod kadeta Hrupjela su pobijedila Centar sa 3:2 dok su kod pionira Bregovi sa 2:0 pobijedili Dražindo.

„Ostao nam je još finalni meč kdo pionira a to će za mališane biti veliki podstrek i pravo iskustvo da odigraju meč uoči finala. Te večeri ćemo podijelitii medalje i pehare, proglasiti najbolje igrače, golmane i strijelce. Sve u svemu i najmanji će biti dio spektakla. A što se tiče svega, ja sam, kao rukovodilac takmičenja izuzetno zadovoljan i igrom i ponašanjem fudbalera. Ovakvih takmičenja, ne samo fudbalera, nego i ostalih sportista, djeci svakako treba još i više. Djeci je mjesto na terenu, među stativama, sa loptom, pod koševima, ispred odbojkaških mreža i nadam se da će u narednom periodu turniri biti još i masovniji“, kaže Savo Andrić koji je besprijekorno vodio takmičenje.

Izvor:hercegsport.com