XS
SM
MD
LG

Istorijska pobjeda Crne Gore u Zenici: Sokolice savladale BiH na startu kvalifikacija

Crna Gora slavila u Zenici

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine od selekcije Crne Gore rezultatom 2:3 u meču koji je odigran u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U jednoj nevjerovatnoj utakmici, po izuzetno teškom vremenu i uslovima za igru, crnogorke su ostvarile veliku pobjedu i odnijele sva tri boda kući. Ovo je inače, prva pobjeda Crne Gore u međusobnim susretima protiv selekcije Bosne i Hercegovine. Prethodnih pet su izgubili i dva puta su igrali neriješeno sa bh. timom.

Crna Gora je veoma dobro započela meč i povela već u petoj minuti preko njihove najbolje napadačice Armise Kuč, koja je pogodila mrežu Dijane Haračić nakon asistencije Jelene Karličić. Samo četiri minute kasnije Kuč je ponovo pogodila mrežu, a ovog puta je Đurđevac nakon jednog centaršuta iz kornera pronašla fudbalerku Minska koja ovakve situacije ne propušta i udvostručuje prednost.

Bosna i Hercegovina se probudila i tri minute poslije smanjila rezultat nakon autogola Anastasije Krstović. Nekoliko minuta kasnije BiH je stigla do izjednačenja. Kapetanović je ubacila loptu iz kornera, a najbolja u skoku bila je Nikolić, koja je izjednačila na 2:2, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, dosta je bilo teško kontrolisati loptu sa jedne i sa druge strane s obzirom na kišu koja nije prestajala da pada do kraja utakmice. Obe ekipe su se fokusirale na preskakanje igre i na duge lopte u jednom momentu. 

U 60. minutu Crna Gora je povela drugi put na utakmici. Bulatović je bila precizna sa bijele tačke i to je bilo 2:3 za izabranice Mirka Marića. Pokušavala je Bosna i Hercegovina da dođe do izjednačenja. Najbolju priliku imale su u 77. minutu preko Milinković, koja je pogodila prečku, ali sreća je poslužila Crnu Goru i rezultat se nije promjenio.

U finišu utakmice crnogorke su ostale sa dvije igračice manje. U roku od 30. sekundi isključene su Karličić i Đukić zbog oštrih startova, pa su morale ranije otići u svlačionicu. No, sreća po Crnu Goru je bila ta što je glavna sutkinja iz Litvanije ubrzo odsvirala kraj, pa BiH nije imala vremena da dođe do boda.

Crna Gora narednu utakmicu gostuje u Moskvi kod reprezentacije Rusije, dok će Bosna i Hercegovina otputovati na Maltu.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6