XS
SM
MD
LG

Stanovnici Crne Gore dobrodošli na Jahorinu

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevanić, rekao je danas, tokom promocije zimske turističke ponude u Podgorici, da su građani Crne Gore uvijek dobrodošli na odmor na Jahorinu, koja nudi najmodernije i najpovoljnije uslove.

Ljevnaić je izjavio Srni, da je Olimpijski centar „Jahorina“ danas u Podgorici, predstavio šta je sve novo na Jahorini.

„Puno se radilo ovog ljeta, a najznačajniji projekat je nova žičara kapaciteta više od 3.000 skijaša na sat. Urađena su dva ski-lifta, dva sistema osnježavanja `Sidro`. Jahorina sada ima 20 kilometara staza pokrivenih sistemom za osnježavanje. Uradili smo rasvjetu staze `Novak Đoković` i time ćemo dobiti staztu od pet kilometara za noćno skijanje na planini“, naveo je Ljevanić.

On je istakao da su ti infrastrukturni projekti vrijedni 50 miliona evra, kako bi spremno bila dočekana zima.

„Time smo povećali kapacitet na 9.500 skijaša na sat“, dodao je Ljevanić.

On je rekao da su se za promociju u Podgorici odlučili, jer im dolazi veliki broj gostiju iz ovog grada.

„Oni su nam veoma dragi gosti, pa nam je cilj da im ovdje u Podgorici za ova dva dana prezentujemo što je urađeno, da je skijanje na Jahorini dobro, da su dobri i odnosi cijena i kvaliteta. Sve je novo, a ski-pas je 14 evra. To nema nigdje u Evropi“, napomenuo je Ljevnaić.

On je najavio da će samo u decembru biti održano oko 30 koncerata, koji počinju 3. decembra nastupom Tonija Cetinskog.

„Pozivamo građane Podgorice i Crne Gore da dođu i vide šta smo sve novo uradili, jer je Jahorina od ove godine sa jednim potpuno novim licem. Odlično pripremljene staze i najbolji odnos cijene i kvaliteta“, naglasio je Ljevnaić.