XS
SM
MD
LG

Nadmetanje neimara pun pogodak

Prošlo je mesec dana od starta Radničke lige u malom fudbalu - Foča 2021/22 , tim povodom održana je i Skupština ove interesantne sportske manifestacije na kojoj su  prisustvovali predstavnici ekipa učesnica, organizacionog odbora i takmičarskih organa.

Opšta je ocena da je organizacija ovog takmičenja bio pun pogodak i da su ispunjena sva predviđanja u proteklom periodu.

Predsednik skupštine Radničke lige, Milija Radović je prezadovoljan dešavanjima od ideje o organizaciji a potom i tokom starta i odigravanja utakmica.

-Na prvoj sednici smo se dogovorili da ćemo se u okviru provođenja svih aktivnosti  vezanih za naše takmičenje imati i redovne mesečne sednice u kojim bi izneli sva zapažanja vezana za tok nadmetanja, kao i ideje i naredne zadatke kojim bi još unapredili Radničku ligu u malom fudbalu – Foča 2021/22. Evo nakon četiri odigrana kola možemo biti potpuno zadovoljni, jer smo već na početku ostvarili osnovne ciljeve ovog sportskog događaja koji je u potpunosti ispunio očekivanja.  Izvršili smo analizu i uglavnom izvukli zaključke da sve teče po planu, istina bilo je nekih sitnih grešaka uglavnom vezanih za tehničke probleme  za nastup igrača i termine odigravanja što smo preko takmičarske komisije  pravovremeno uspeli da rešimo i otklonimo nedostatke. Striktno se pridržavamo pravilnika i propozicija takmičenja  i tako će biti do poslednjeg kola lige. Da smo u potpunosti ostvarili ciljeve govori i podatak da je tokom odigravanja utakmica dvorana uglavnom dobro popunjena , u ligu je uključeno preko 250 učesnika, a samim tim smo omogućili građanstvu da provede lepe trenutke uz uživanje u lepim fudbalskim predstavama. Svakako da ostaje ideja da se Radnička liga proširi i na region a takođe i da se formira jedna reprezentativna ekipa koja bi uzela učešće u nadmetanjima liga futsala koje se igraju pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske - zaključio je Milija Radović.

Predsednik skupštine ističe da bi sve bilo dosta teže provesti u delo da nemaju maksimalnu podršku opštine Foča I načelnika Milana Vukadinovića

-Foča je oduvek bila grad sporta, posebno fudbala što je potvrđeno i kroz ovu ligu. Ipak sve ne bi bilo kako smo zamislili da nemamo veliku pomoć opštine Foča i načelnika Vukadinovića koji su prepoznali ideju na najbolji način i maksimalno nas podržali . Posebno treba napomenuti da su ekipe potpuno rasterećene, nemaju nikakvih  finansijskih obaveza  prema organizaciji lige sve je na amaterskoj osnovi .I na kraju treba istaći da će se uz odigravanje utakmica organizovati i mesečna druženja uz popularno treće poluvreme.