XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda kreće sa serijom domaćih mečeva, kolo će obilježiti ''El Klasiko''

Foto: Euroleague

Pred nama je 14. kolo Evrolige. Zvezda kreće sa serijom domaćih utakmica a kolo će obilježiti ''El Klasiko''.

ZENIT vs FENERBAHČE četvrtak 18h.

Biće ovo bitan meč za oba tima. Zenit je razbijen u prošlom kolu od Zvezde dok je Fener konačno upisao pobjedu. Fener u ovaj meč ulazi oslabljen jer Šajok radi povrede koljena neće igrati dok Zenit i dalje čeka Nejpira. Što se samog meča tiče, treba očekivati veliku borbu gdje će odbrane biti dominanntne. Ko bude čvršći, biće jako blizu pobjede a do izražaja može doći i veći napadački talenat Fenera.

CRVENA ZVEZDA vs OLIMPIJAKOS četvrtak 19h.

Zvezda u ovom kolu kreće sa serijom domaćih mečeva. Ekipa Dejana Radonjića od narednih sedam mečeva, samo će gostovati kod Efesa. Nakon pobjede nad Zenitom, svakako afiniteti rastu a upravo serija domaćih mečeva će odrediti evroligašku sezonu za Zvezdu. Olimpijakos igra zaista sjajno i biće ovo težak meč za Zvezdu. U prošlom kolu savladali su Uniks te su nanizali dvije uzastopne gostujuće pobjede. Ovo bi po svemu morala biti prava rovovska borba. I jedni i drugi akcenat igre stavljaju na odbrani i timskoj igri u napadu. Olimpijakos ulazi u meč kao blagi favorit ali Zvezda je konačno kompletna i pokušaće doći do bitne pobjede.

BAJERN vs EFES četvrtak 19:45h.

Biće ovo jako interesantan meč. Bajern igra odlično i u skladu sa očekivanjima. Na domaćem terenu. U poslednjem kolu dobili su Asvel pa u dobrom raspoloženju čekaju ovaj meč. Efes je bio u seriji četiri pobjede ali su onda nakon produžetka izgubili od Barselone. Biće ovo sudar stilova. Bajern će pokušati usporiti ritam i kroz odbranu će tražiti pobjedu dok će Efes pokušati ubrzati i kroz napad će tražiti svoju šansu. Ko nametne svoj stil, biće bliže pobjedi u ovom susretu.

MAKABI v UNIKS četvrtak 20:05h.

Makabi u poslednje vrijeme ne izgleda tako dobro kao što su izgledali u jednom momentu i zato će ovo biti važan meč za njih. Sa druge strane, Uniks igra sjajno i u prošlom kolu su doživjeli poraz nakon nekoliko vezanih pobjeda. Ovde bi mogli uživati u sjajnoj košarci. Oba tima imau dosta napadačkog potencijala i ovo bi mogao biti meč na veći broj poena. Gledajući formu, Uniks je svakako blagi favorit ali dobiti u Izraelu nikada nije lako.

BASKONIJA vs ASVEL četvrtak 20:30h.

Baskonija je promijenila trenera ali su problemi i dalje ostali. Mada, dobili su poprilično rutinski Barsu u ligi što bi moglo da im donese samopouzdanje za naredne mečeve. Asvel je nakon sjajnog starta ušao u seriju nešto lošijih rezultata. Međutim, i dalje oni izgledaju i više nego dobro ako se gleda roster koji imaju. U ovom susretu će Baskonija pokušati usporiti Džonsa i Okoboa maksimalno jer da bi dobili Asvel, sve ekipe moraju na njih obratiti najviše pažnje. Sa druge strane, Asvel će kroz odbranu tražiti svoju šansu za novu gostujuću pobjedu koja bi im dosta značila.

ŽALGIRIS vs CSKA petka 19h.

Program u petak kreće iz Litvanije. Žalgiris je ušao u dobar ritam. Od poslednja četiri, dobili su tri meča i izgubili su samo od Barse. Međutim, daleko od toga da je stanje idealno i da mogu prijetiti CSKA u ovom meču. Atmosfera će biti sigurno odlična jer postoji rivalitet između ovih klubova još oz doba SSSR-a. Međutim, s obzirom da je CSKA konačno kompletan i da ima imperativ pobjede, teško je očekivati da Žalgiris može uraditi nešto.

MONAKO vs ARMANI petak 20h.

Biće ovo duel ekipa koje su u veoma lošoj formi. I jedni i drugi su nanizali četiri poraza i sada imaju imperativ pobjede. Ekipa Zvezdana Mitrovića ima problem na gostovanjima gdje je par puta ostajala bez energije u poslednjem periodu. Armani je imao 8/9 pobjeda na startu ali trenutno izgledaju izuzetno loše i dosta je igrača poputno van forme. U ovom meču svakako da žele prekinuti seriju poraza ali im neće biti lako. Monako će svoju šansu tražiti kroz dobru podršku sa tribina ali i napadačku igru dok će Armani svoju šansu tražiti kroz odbranu. Pobjednika je nezahvalno prognozirati s obzirom da su oba tima van forme.

PANATINAIKOS vs ALBA petak 20h.

U ovom kolu imamo mnogo zanimljivih mečeva ali ovaj nije takav. Štaviše, ovo je vjerovatno najnezanimljiviji meč u 14. kolu Evrolige. Panatinaikos je jedna od najlošijih ekipa u ligi. Individualnog kvaliteta imaju ali timski izgledaju loše. Albi fali kvaliteta za nešto više ali igraju jako dobro s obzirom na resurse. Čak se može reći da neće biti iznenađenje ako dobiju ovaj meč iako Pao ima ulogu favorita.

BARSELONA vs REAL MADRID petak 21h.

Kolo će obilježiti El Klasiko u kome će se sastati ekipe koje sa 11-2 omjerom dijele vrh u Evroligi trenutno. Barsa ne ulazi u ovaj meč u dobrom raspoloženju. Povrede ih muče i nema Higinsa i Kalatesa a za vikend su kući izgubili od Baskonije. Doveli su Dantea Eksuma ali veliko je pitanje da li će igrati u ovom susretu. Real je imao mečeva gdje se mučio ali uvijek bi nalazio načina da dođe do pobjede. Svakako da treba očekivati dosta taktičkog nadmudrivanja Šarasa i Lasa. Barsa ima svoje probleme i pored toga što je domaćin, djeluje da ipak ne ulazi kao favorit u ovaj meč. Real igra bolje u poslednje vrijeme, kompletniji je i ima veću širinu od svog najljućeg rivala.