XS
SM
MD
LG

Vladana Barać: Borac je institucija, glavni cilj je ulazak u Premijer žensku ligu BiH

Vladana Barać

Ženski fudbalski klub Borac iz Banja Luke na dobrom je putu da se vrati u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine, iz koje je, prethodne sezone nažalost po drugi put u svojoj istoriji ispao.

Ekipa koju sa klupe predvodi Marko Đurića zajedno sa Sanjom Vučković u prvom dijelu sezone ostvario je sve pobjede uz 52 postignuta gola i niti jednom do sada nisu primili pogodak. U odnosu na drugoplasiranu Modriču imaju šest bodova prednosti i fantastičnu situaciju da ih naredne godine gledamo u društvu najboljih.

Osim što su na stopostotnom učinku u dosadašnjem dijelu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, Borac ima i najboljeg golgetera prvenstva, barem za sada, a riječ je o Valentini Fedeni, koja se čak 14 puta upisala u listu strijelaca do sada.

Vladan Barać, kapiten Borca prokomentarisala je prvu polusezonu tima iz Banja Luke.

- Završili smo prvu polusezonu na ubjedljivom prvom mjestu. Tabela je pokazatelj da smo favoriti za ulazak u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine. Zadovoljna sam trudom i radom cijele ekipe i stručnog staba, a mislim da se to uvijek isplati na kraju. Prva liga Republike Srpske je na dosta nižem nivou od Premijer ženske lige, ali nadam se da će u budućnosti biti drugačije. Borac je veliki klub koji iza sebe ima dobre rezultate i naravno da nama svima koji igramo ovdje treba da bude čast što nosimo ovaj dres. Ambicije su jasne od samog početka, pa ćemo vidjeti gdje će nas ovo sve dalje odvesti. Jasno je da smo favoriti u ovoj ligi, ali to trebamo opravdati na terenu i za sada smo na dobrom putu. Već sam dosta puta rekla da imamo jedan jasan cilj, a to je da podignemo pehar u Prvoj ligi Republike Srpske i da uđemo u društvo najboljih. Iskreno se nadam da ćemo uspjeti u tome i da ćemo se vratiti tamo gdje i zaslužujemo da budemo.

Devetnaestogodišnja odbrambena fudbalerka istakla je da ženski fudbal u našoj zemlji napreduje, ali isto tako da treba dosta pažnje.

- Mislim da ženski fudbal u Bosni i Hercegovini napreduje iz godinu u godinu i to je primjetno, ali treba još dosta više pažnje da se pruža kao što je to u muškom fudbalu. Najveći problem jeste novac i od toga ne treba da se bježi, a možda je to nažalost i razlog gašenja mnogih klubova. Nadam se da će se to u budućnosti promjeniti i da će biti bolja situacija, zaključila je Vladana Barać, fudbalerka Borca.

ŽFK Borac Banja Luka


Drina 0 : 7 Lokomotiva
Široki Brijeg : Fortuna
SFK 2000 : Radnik Bumerang
Emina : Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 16 15 1 0 46
2 Emina 17 12 1 4 37
3 Iskra 16 9 4 3 31
4 Fortuna 17 9 1 7 28
5 Radnik Bumerang 17 8 2 7 26
6 Lokomotiva 18 5 3 10 18
7 Široki Brijeg 17 3 2 12 11
8 Drina 18 0 0 18 0