XS
SM
MD
LG

"VIVIA 3x3 Prnjavor"; Krupanj 3x3 ide na Čelendžer u Lipik

Krupanj 3x3

Ekipa “Krupanj 3x3” iz Srbije pobjednik je turnira "lajt kvest" /Lite Quest/ „Vivia 3x3 Prnjavor“ i osvajač slota za Čelendžer u hrvatskom Lipiku, te novčane nagrade od 2000 KM.

Ekipa u sastavu Milan Milošević, Alen Vesković, Edin Vesković i FIlip Pejović u finalnom susretu savladala je ekipu “Partizan 3x3 Cerex”(Srbija) rezultatom 22:16, a za koju su igrali Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica i Nebojša Bošković.

MVP turnira bio je Edin Vesković iz pobjedničke ekipe, koji prvo čestitao svom rivalu u finalu, a zatim i svojim saigračima.

“Trenirali smo jako i posljednjih mjesec dana smo u žestokom ritmu sa puno turnira, ali evo trud se isplatio. Uzeli smo slot za Čelendžer”, rekao je Vesković, dodajući da je turnir u Prnjavoru iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji.

Edin Vesković i Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor

Ivan Popović iz “Partizan 3x3 Cerex” pohvalio je sjajnu organizaciju, istakavši da su nešto rasterećeniji igrali jer su već imali osvojen slot za Lipik.

“Po prvi put sam ovdje ja, dok je moja ekipa već dolazila i moram reći da je sjajan ambijent bio oba dana turnira. Dobre su bile ekipe i odlično spremne. Slijedi nam sada Lipik. Odmorili smo zbog povrede našeg najboljeg igrača Marka Čakarevića i idemo dalje u borbu”, rekao je Popović.

Partizan 3x3 Cerex

Najbolji u šutiranju trojki bio je Aleksandar Ivetić iz ekipe „Inving“ (BiH), a najbolji u zakucavanju Andrew Kelly iz timaWuxi Huishan NE” (Kina).

Turnir je ove godine okupio 12 ekipa iz Švedske, Španije, Kine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

„Iza nas je odličan turnir, uprkos tome što nam je FIBA pomjerila sedam dana ranije turnir i neke ekipe nisu mogle doći zbog velikog rasporeda turnira. Zadovoljstvo nam je bilo biti domaćin svim ovim ekipa. Nadam se da ćemo i u narednom periodu zadržati status "lajt kvest"“, rekao je Ljubiša Šikarac, član Organizacionog odbora tunira, dodajući da finalisti u Lipiku uzimaju slot za Masters u Lozani u Švajcarskoj.

Zlatni sponzor turnira je opština Prnjavor, dok su generalni pokrovitelj bili „Leburić komerc“ i „Fortuna marketi“.

„Važno je istaći da ova tradicija traje 26 godina i ovo je jedna od najboljih manifestacija. Zadovoljstvo mi je i da po četvrti put neko iz našeg Prnjavora ide u viši rang takmičenja“, rekao je Darko Tomaš ,načelnik opštine Prnjavor.

Na tribinama prnjavorskog "lajt kvesta" našao se i selektor 3x3 reprezentacije Srbije Marko Ždero.

Marko Ždero selektor 3x3 reprezentacije Srbije sa Tomašom

Nakon profesionalnog turnira na „Vivia 3x3 Prnjavor“ od 18. do 21. jula igra se omladinski turnir, a 22. jula igraće se "Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske" na kojem se očekuje učešće 16 ekipa.

 

 

ČETVRTFINALA

Partizan 3x3 Cerex (Srbija) - Santfeliuenc 3x3 (Španija) 22:18

Podgorica Kodio (Crna Gora) – Lounge bar Fargo (BiH) 18:22

Wuxi Huishan NE (Kina) – Ba.Riba 3x3 (BiH) 19:13

Krupanj 3x3 (Srbija) – Inving (BiH) 21:12

POLUFINALA

Partizan 3x3 Cerex (Srbija) – Lounge bar Fargo (BiH) 21:13

Wuxi Huishan NE (Kina) –  Krupanj 3x3 (Srbija) 13:21

FINALE

Partizan 3x3 Cerex (Srbija) – Krupanj 3x3 (Srbija) 16:22