XS
SM
MD
LG

TSC dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u utorak 12. marta od 14h, na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana u 25. kolu Superlige, u uverenju da će to biti zanimljiv i dobar meč, u kome će uspeti da osvoje nova tri boda.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je izjavio da je ekipa Mladosti, pored kragujevačkog Radničkog, po rezultatima trenutno u najboljoj formi i da zaslužuju veliki respekt. 

"Čekaju nas porođajne muke, igrati protiv njih u ovoj polusezoni u kojoj ostvaruju odlične rezultate i u kojoj su u pet utakmica primili samo jedan gol iz penala je veoma zahtevno. Takmičarska su ekipa sa puno ostvarenih igrača među kojima su i naši bivši saigrači Tumbasević i Cvetinović, a zna se da Tumba gde nas vidi da nam i gol, tako da smo u startu u minusu", našalio se Lazetić.

On je naglasio da Mladost ne daje mnogo prostora protivnicima i da imaju i golmana Stamenkovića koji brani odlično, kao mladić, ali i da su spremni za duel jer su odgledali sve njihove utakmice i žele da na sutra iskoriste  uočene slabosti protivnika. Osvrnuo se i na prethodni meč u Kruševcu.

"Posle utakmice protiv Napretka video sam neke maliciozne naslove. Ja sam i sam rekao da smo odigrali veoma loše prvo poluvreme i da smo zaslužili samo jedan bod, ali to ne znači da ne treba da kažemo da su lopte bile izduvane, a teren katastrofalan. To je činjenica, kao i to da smo mi loše odigrali. Srećom, sutra ćemo imati dobre uslove, na dobrom terenu i sa dobrim loptama, doduše u nepovoljnom terminu zbog koga će na Areni biti manje navijača," rekao je Lazetić.

"Analizirali smo derbi Zvezda-Partizan koji  je po meni bio veoma kvalitetan. Mi sve vreme pokušavamo da radimo nešto po uzoru na najbolje i na evropski fudbal. Proučili smo i utakmicu Mančester siti –Liverpul jer težimo ka takvom fudbalu. Pokušavamo da ga dosegnemo iako je to veoma teško. Ja igrače motivišem da uvek igraju onako kako smo zamislili bez obzira na uslove i da budemo zadovoljni rezultatima i u svakakvim okolnostima i da treba uvek da nastavimo dalje ka svom cilju" dodao je trener TSC u svom osvrtu na prethodni meč.

On je naglasio da će utakmica sigurno biti teška i zanimljiva, puna ritma u kojoj njegova ekipa mora biti na maksimumu, pre svega mentalno, jer samo ako na terenu budu donosili dobre odluke imaju šansu da ostvare povoljan rezultata.

"Protiv Mladosti moramo biti izuzetno organizovani sve vreme, da završavamo akcije i ne igramo stihijske pasove jer protivnik to zna da iskoristi, iskusni su,  uvek mirni i sigurni na lopti, a trenutno i rasterećeni zbog dobih rezultata i gotovo obezbeđenog plej ofa. Imaju godinama građen stil igre i iskustvo nam govori da do kraja moramo ostati oprezni, čak i ako smo u prednosti,  jer oni nepažnju ne opraštaju.  Naravno i mi smo dobri, radujem se dobrom meču i nadam bodovima", zaključio je Lazetić.

Odbrambeni igrač Aleksa Pejić, koji je u TSC došao pred prolećni deo sezone, izrazio je svoje zadovoljstvo što je postao deo sjajne ekipe.

"Uverio sam se za ovo kratko vreme da su u TSC-u svi, od igrača do stručnog štaba, fenomenalni i pomogli su mi da se brzo adaptiram i dam skromni doprinos. Nadam se da će tako ostati i u budućnosti," rekao je Pejić.

Pejić se složio sa trenerom da će utakmica biti složena i teška.

"Kvalitetna su ekipa koja je dobro otvorila drugi deo prvenstva. Analizirali smo njihovu igru i slabosti koje možemo da iskoristimo i verujem da će rezultat biti pozitivan po nas",

Utakmica TSC - Mladost  igraće se u utorak 12. marta od 14h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1. FK TSC je 3. na tabeli sa 47 osvojenih bodova. Ekipa Mladosti je trenutno 6.  sa 36 bodova.