XS
SM
MD
LG

Vojvođanski derbi u Subotici

Fudbaleri TSC u subotu 16. marta od 18h, u 26. kolu Superlige, gostuju ekipi Spartak ŽK u Subotici, uvereni da će to biti zanimljiv i dobar meč u kome će osvojiti važne nove bodove.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je primetio iznenađujuću činjenicu da je Spartak ekipa koja bolje igra na gostujućim terenima nego kod kuće.

"Kod kuće su gubili utakmice, a u gostima osvajali bodove. Imaju dobrog trenera koji gaji specifičan stil igre i ume da nametne ono što želi, a ekipa ga u tome prati. Kako vreme prolazi sve su bolji  i bez sumnje će nam biti neugodan protivnik. Pobedili su nas u prvom delu sezone, a sada nam dolaze u momentu kada imamo samo dva dana treninga da se pripremimo za njih". 

Lazetić je naglasio da je Spartak na severu Vojvodine veliki klub i da među ekipama postoji određeni rivalitet što uvek unosi dodatnu tenziju u mečeve.

"TSC je poslednjih godina preuzeo primat što se tiče rezultata i deluje da su oni motivisaniji na mečevima protiv nas. Ako i sutra bude tako bićemo u problemu, jer motivacija  dovodi do toga da ekipa pokaže kvalitet. Srećom, termin je povoljan, biće toplije vreme, tako da očekujem puno navijača, Mislim da je teren je dobar, tako da nema razloga da utakmica u subotu ne bude sjajna", konstatovao je Lazetić.

On je dodao kako veruje da je njegova ekipa generalno u dobrom momentu.

"Na prošlom meču smo postigli četiri gola, u Kruševcu nisam bio zadovoljan prvim poluvremenom, ali po mom mišljenju smo protiv Zvezde bili odlični. Pre toga smo imali tri pobede, iako je bilo propusta sa naše strane što se tiče visokog presinga, smatram da ubuduće treba da budemo agresivniji i da to treba da popravimo za ovu utakmicu", rekao je Lazetić i nastavio:

"Protiv ovako specifične ekipe koja igra 1 na 1 potrebno je da se više krećemo i želimo loptu. Treba da dajemo jedni drugima podršku i tako eksploatišemo prostore koji nam se otvaraju. Ne bismo želeli da igru svedemo na 1 na jedan  i duele, zato ćemo probati da se pripremimo na način da naši kvaliteti budu u prvom planu. Ovo je derbi što daje dodatnu motivaciju, a u ovoj polusezoni ne igramo pod opterećenjem evropskih mečeva i verujem da ćemo biti na maksimumu koji je  neophodan za rezultat koji želimo. Potrudićemo se da pružimo dobru igru, da budemo na visokom nivou, pa ćemo videti hoće li to biti dovoljno za pobedu".   

Odbrambeni igrač Goran Antonić izrazio je uverenje da će TSC pružiti kvalitetnu partiju u ovoj neizvesnoj  i da pozitivan ishod neće izostati.

"Spartak je mnogo popravio igru u nastavku sezone. Videli smo ih na meču protiv Čukaričkog i kome su se vratili posle dva primljena gola.  Mislim da samo zahvaljujući odličnoj intervenciji golmana Filipovića nisu pobedili u samoj završnici. Bodovi su potrebni i nama i njima i biće do kraja teško i neizvesno", kazao je Antonić

Utakmica se igra u subotu 16.03.2024. od 18 sati na Gradskom stadionu u Subotici. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 3. TSC  trenutno zauzima 3. mesto na tabeli sa 50 osvojenih bodova, dok je Spartak 10. sa 31. bodom.