XS
SM
MD
LG

Radnički dočekuje Voždovac, Joksimović i igrači žele novu pobedu

Dejan Joksimović - foto: FK Radnički Niš

U pretposlednjem, 29. kolu regularnog dela Super lige Srbije, Radnički će u nedelju od 16:30 časova na Čairu ugostiti ekipu Voždovca iz Beograda. Ovo će ekipi Dejana joksimovića biti treći ligaški meč u samo devet dana.

Šef struke Nišlija i strelac pobedonosnog pogotka iz prethodne utakmice, Stefan Cvetković, kažu da će učiniti sve da skor nakon ove mini serije bude savršen – „tri od tri“.

– Očekuje nas treća utakmica u kratkom vremenskom intervalu, posle ove dve iza nas sigurno najbitnija, s obzirom da smo ostvarili dve jako bitne pobede. U goste nam dolazi ekipa Voždovca, jako nezgodna, mlada, organizovana u svim fazama igre. Veliki je izazov za mene i moj stručni štab da pipremimo ekipu za takvog protivnika, koji ima mehanizme da nađe neka najbolja rešenja u različitim fazama igre. Biće izazovno u svakom slučaju za sve nas, pre svega za igrače koji će morati da na sve te izazove odgovore igrom na terenu. Što se nas tiče mislim da smo u dobrom momentumu posle ove dve pobede i da bi to trebalo da iskoritimo na narednoj utakmici, da nastavimo sa dobrim rezultatima i pobedama. Daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo. -započeo je izlaganje na konferenciji Joksimović.

Upitan za sastav koji se čekuje na nedeljnom susretu, Joksimović je poručio da će morati da pažljivo balansira pri odabiru startnih 11 protiv Voždovca.

– Znate za ono staro pravilo da se tim koji pobeđuje ne menja. Mi ćemo pokušati da nađemo najbolja rešenja da ostanemo na pobedničkom putu, a da se taj manjak energije ili taj neki akumulirani umor kod igrača, izazvan prethodnim obavezama koje smo imali, ne reflektuje na krajnji rezultat. U tom smislu je to opterećenje za mene i stručni štab da nađemo najboljih 11 koji će biti spremni u svakom smislu reči da izađu i da pobede utakmicu.

Stefan Cvetković jedan je od igrača koji je u vidnom usponu forme od dolaska trenera Joksimovića, a njegov pogodak je rešio pobednika duela Spartak – Radnički u prethodnom ligaškom kolu.

– Pred nama je još jedna teška utakmica, dve smo već rešili u svoju korist, izgledali smo dobro na terenu. Dolazi nam Voždovac koji ima odličnu ekipu, mladu koja zna šta želi, igra napadački fudbal. Ipak, mi smo fokusirani na nas i spremamo se za tu utakmicu, svi ćemo dati maksimum i nadam se da će to biti dovoljno da uzmemo tri boda.

Ulaznice za utakmicu Radnički – Voždovac mogu se kupiti na dan utakmice, od 10 časova na blagajni na istočnoj tribini stadiona Čair po ceni od 300 dinara za južnu tribinu, 500 dinara za istočnu i zapadnu tribinu, dok je cena za ulaz u svečanu ložu 2000 dinara. Glavni sudija meča biće Jovan Šegrt iz Beograda.