XS
SM
MD
LG

VAR radio prekovremeno na "krovu"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

IMT i Napredak su u meč ušli sa različitim ambicijama, ali istim željama, da uknjiže tri boda. Dok su Traktoristima bodovi neophodni za opstanak, Čarapani su već obezbedili play-off, ali žele osvetu za novembarski poraz pod Bagdalom od 4:0. Osim par sporadičnih pokušaja udaraca sa distance u prvih tridesetak minuta nije bilo prilika ni na jednoj strani. Igralo se nekako ležerno kao da je reč o susretu prijateljskog karaktera. Tek u 31. minutu viđena je prva prava smišljena akcija, a izveli su je Kruševljani. Marjanović je prodro po desnom boku i centrirao na drugu stativu gde se našao Bastajić i sa 3-4 metra savladao Gordića. Pogodak je priznat tek posle pregleda u VAR sobi, ispostavilo se da je lopta prešla gol crtu posle intervencije golmana domaćih.

IMT nakon primljenog gola počinje da igra aktivnije, a Miloš Luković u 38. minutu iz izgledne prilike ne uspeva da savlada Savića koji mu brani šut glavom sa svega nekoliko metara udaljenosti. Pet minuta kasnije njegov stariji brat Luka, na centaršut Terzića, sa desetak metara šutira u naručje raspoloženog golmana gostiju. Savić se razbranio, igrao se drugi minut nadoknade kad je još jednom stariji Luković glavom pokušao da ga savlada, ovaj put posle centaršuta Glišića, kruševački golman se još jednom iskazao i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku je Napredak zatvorio sve prilaze svom golu, napadi domaćih su se odbijali o njihov odbrambeni bedem. Do izjednačenja se ipak stiže u 60. minutu. Posle kornera Miloš Luković topovski šutira sa penaltika, lopta se od prečke odbila malo preko gol linije, ali dovoljno da posle još jedne intervencije iz VAR sobe pogodak bude priznat. 

Igra najzad dobija na intezitetu, a Napredak preko Majdevca u 69. minutu umalo nije došao ponovo do vođstva, njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio je tik iznad prečke. Revanširao mu se promašajem Terzić u 78. minutu na drugoj strani, kada volej udarcem sa 13 metara prebacuje gol za neka pola metra. 

Golova do kraja ipak nije bilo, utakmica je završena nerešenim rezultatom što je najrealniji i najpravedniji ishod, a kuriozitet je da su oba gola priznata posle poziva iz VAR sobe. Poslednje kolo regularnog dela na programu je sledećeg vikenda kada će IMT na noge Mladosti u Lučane, dok će Napredak u Kruševcu dočekati Radnik.

IMT - NAPREDAK 1:1 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 150. GL.SUDIJA: Minaković Nenad. POM.SUDIJE: Borović Nikola i Harmat Atila. STRELCI: M.Luković 60.min (IMT), Bastajić 31.min (Napredak). ŽUTI KARTONI: L.Luković (IMT), Blagojević (Napredak).
IMT: Gordić, Ćosić, Glišić (Krstić), Zulfić, L.Luković, Terzić (Arsić), M.Luković, Ćirković, Kijevčanin (Jović), Lambulić, Lutovac (Radočaj).
NAPREDAK: Savić, S.Jovanović, Vukajlović, Bastajić (Đ.Jovanović), Mršić, Blagojević, Zličić, Ljubomirac (Sadiković), Marjanović, Marinković, Majdevac (Bojović).