XS
SM
MD
LG

Održane 8. sednica IO FSV i 2. redovna sednica Skupštine FSV

U četvrtak 25. aprila u Sportskom centru Fudbalskog saveza održan je dan Fudbalskog saveza Vojvodine koji je objedinio niz aktivnosti pokrajinske fudbalske organizacije.

Na svečanosti upriličenoj u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi FSV na čelu sa predsednikom Draganom Simovićem podelio je svim seniorsim klubovima Srpske lige i Vojvođanskih liga na poklon po 10 fudbalskih lopti, ukupno 640. U ime svih klubova lopte je primio najbolji igrač u ligama FSV u 2023. godini Brana Ilić. Lopte mu je uručio predsednik Simović, koji je u svom obraćanju naglasio da će se sa praksom pomoći klubovima nastaviti i najavio nove akcije pred početak sledeće takmičarske sezone.

Na osmoj sednici IO FSV kojom je predsedavao predsednik Simović analiziran je dosadašnji toka prvenstva. Izveštaji takmičarske komisije i sudijskih organa ocenjeni su pozitivno uz zaključak da će FSV sve preduzeti dodatno se angažujući da prvenstva u finišu budu regularna i da će organi pratiti utakmice sa dužnom pažnjom. Donete su odluke o obaveznom snimanju utakmica omladinskih i kadetskih liga FSV i odluka o troškovima organizacije priprema i učešća amaterske reprezentacije FSV na Kupu regionalnih selekcija FSS, a isto je učinjeno i za ženske selekcije FSV starosti do 13 i do 15 godina.

Drugoj redovnoj sednici skupštine FSV prisustvovalo je od ukupno 59 pozvanih delegata njih 49. Sednicu su posetili i brojni gosti između ostalih predsednik FSS Dragan Džajić, potpredsednik FSS Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, direktor A reprezentacije Stevan Stojanović, direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga, predsednici i generalni sekretari regionalnih fudbalski saveza i FS Kosova i Metohije Igor Uljarević i predstavnici zajednice klubova Super i Prve lige Srbije. Počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić prisustvovao je sednici u svojstvu delegata skupštine.

Na dnevnom redu bili su izveštaji o radu za 2023. godinu, izveštaj o finansijskom poslovanju, izveštaj nadzornog odbora koji je prezentovao predsednik Zoran Purić. Istakao je u svom obraćanju predsednik saveza Dragan Simović napredak saveza u svim segmentima, apostrofirajući takmičenja, rad stručnih organizacija sudija i trenera, pomoć klubovima i odličnu saradnju sa FSS i Pokrajinskim sekretarijatom za sport, naglasivši da će rukovodstvo saveza dati sve od sebe da se sa takvim trendom i nastavi. U ime gostiju skupštini se obratio generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović najavivši veća infrastrukturna ulaganja krovnog granskog saveza čiji će se deo realizovati i u Vojvodini. Svi izveštaji su jednoglasno usvojeni.

Izvor: FSV