XS
SM
MD
LG

Bokseri Srpske kod Dodika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ugostio je u Palati Republike boksere iz Srpske koji su na Evropskom prvenstvu osvojili medalje za reprezentaciju Srbije.

Predsjednik Dodik ugostio je delegaciju koju čine evropska seniorska šampionka Sara Ćirković, seniorski vicešampion Dušan Veletić, predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo i trener Ćirkovićeve, te generalni sekretar Evropske bokserske federacije Kiril Šekutjev.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da će Banjaluka u avgustu biti domaćin Evropskog juniorskog prevenstva na kojem bi trebalo da učestvuje 500 boksera.

„Želimo da budemo podrška svim sportistima. Raduju nas značajni rezultati naših boksera i uopšte sportista iz Republike Srpske na međunarodnom planu“, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike je čestitao evropskoj seniorskoj šampionki Sari Ćirković i seniorskom vicešampionu Dušanu Veletiću na impozantnom uspjehu.

Predsjednik Dodik je rekao da će Republika Srpska podržati izgradnju sportskog centra u Zvorniku u čast naše šamionike Sare Ćirković.

„Republika Srpska mora da podržava uspješne ljude, ne samo sportiste“, istakao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je rekao da ga raduje činjenica da uspješni sportisti iz Republike Srpske nastupaju za reprezentaciju Srbije i da ostvaruju značajne rezultate i doprinose sportskom međunarodnom ugledu Srbije.

„Odlaze na Olimpijske igre u Pariz i želim im sve najbolje. Pratićemo njihove rezultate, biti njihova podrška, navijaćemo svim srcem za njih lično i Srbiju. Uloga sporta jeste da pronese slavu države i naroda koje predstavlja“, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je čestitao banjalučkom Bokserskom klubu „Slavija“ za sportske uspjehe, te naglasio da je Banjaluka uvijek bila grad sporta i da su veliki sportski uspjesi proslavili ovaj grad.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja