XS
SM
MD
LG
GeKo je postavio novu vest
Junior GOŠK-a iz Gabele se od omladinskog staža oprostio retrospektivom karijere

JUNIOR GOŠK-A IZ GABELE SE OD OMLADINSKOG STAŽA OPROSTIO RETROSPEKTIVOM KARIJERE

 

Golman juniora NK GOŠK-a iz Gabele Alden Sinanović (18) se oprostio od omladinskog staža retrospektivom svoje karijere u školi fudbala. Alden je kroz retrospektivu opisao svoj fudbalski put iz male sredine kao što je Stolac do prošlogodišnjeg učesnika BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine NK GOŠK-a iz Gabele.

Sinanović je rođen u Mostaru, živi u Stocu, pohađa 4. razred Srednje škole u Stocu.

Karijeru je počeo u lokalnom klubu FK Iskri iz Stoca 2014. godine za koju je branio gol pionira u kantonalnoj ligi. Preko HNK Stoca i HNK Čapljine je stigao do juniora NK GOŠK-a za koji nastupa od ljeta 2019. Najveći uspjeh mu je bio kada je kao kadet nastupao za juniore Stoca i osvojio juniorsku ligu Federacije Bosne i Hercegovine za grupu jug u sezoni 2017/2018, gdje je bio nadomak plasmana u juniorsku Premijer ligu. U toj sezoni je na sebe skrenuo pažnju trenera prvog tima pa je upisao i par nastupa u 2. ligi FBiH-Jug. Na kraju je izrazio žaljenje što je prvenstvo završeno za zelenim stolom i zahvalio se trenerima i suigračima sa kojima je surađivao.

Prenosimo vam njegovu priču u cijelosti:

《KRAJ OMLADINSKE ŠKOLE, NASTAVAK SENIORSKE KARIJERE KO ZNA GDJE I KO ZNA KADA》

Nakon 6 godina karijere završio je onaj lakši dio karijere u kojem se prave prvi fudbalski koraci, u kojem greška manje boli nego u prvom timu. Najveći uspjeh svakog igrača je probiti se iz svoje male sredine kao što je Stolac. 

2014. prvi fudbalski koraci u kantonalnoj pionirskoj ligi sa FK Iskrom, ali pošto moj matični klub nije imao starosnu kategoriju do 17 i do 19 godina morao sam promijeniti sredinu. Jedan od dva preostala aktivna igrača 2001. godište koja su ponikla u Iskri.

Federalna liga i 2 pehara sa HNK Stocem od kojih je 1 ima veliki značaj u mojoj daljnjoj karijeri a to je juniorski prvak FBiH-Jug u sezoni 2017/18, kao kadet po godinama, ali ipak upisivao povremeno nastupe u juniorima, a naročito u proljetnom, važnijem dijelu sezone gdje sam svojim partijama skrenuo pažnju u trenera prvog tima. I u juniorskoj završnici nastup što je moj najveći uspjeh u ovih 6 godina. 

Ipak u 2019. je vrijeme bilo da se napravi korak više i da se okušam u juniorima prvoligaša Čapljine gdje sam pokazao da svojim odbranama nisam tek onako branio gol prvog tima Stoca a posebno juniora koji su se borili za prvaka. 

Sve je to neko pratio ko zna prepoznati osobu za svoj klub pa se dugo ne zadržavam u Čapljini već prelazim u respektabilan klub koji svake sezone ima za cilj Premijer ligu NK GOŠK Gabela. Nažalost sezona u Gabeli završena vanrednim stanjem, iako smo mogli nastaviti i na zelenom terenu odbraniti titulu, ali ipak neko je drugi odlučivao o prvaku za zelenim stolom.

《HVALA SVIM TRENERIMA NA SVEMU ŠTO SU UČINILI ZA MENE I RAZVOJ MOJE KARIJERE, ŽAO MI JE ŠTO S NEKIM IGRAČIMA NEĆU VIŠE DIJELITI SVLAČIONICU, ALI SE NADAM DA JE TO PRIVREMENO I DA ĆEMO OPET JEDNOGA DANA BITI ZAJEDNO》

 

0 0 pre 3 godine
Poslednja slika
msladjan78 pre 5 dana
Poslednji video
Administrator DC pre 14 dana