XS
SM
MD
LG

Tuzla Siti Simin Han-Tuzla
23.11.2019 13:00
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Tuzla siti istopila Čelik

23.11.2019 Administrator DC

Tuzla siti - Čelik /sport1.ba

U 17. kolu Premijer lige BiH Tuzla Siti je na Tušnju dočekala Čelik i minimalnim rezultatom 1:0 slavila vrijednu pobjedu. Izabranici Elvira Baljića Zeničane su ugostili u trenutku krize rezultata i igara, pa je ovaj trijumf još značajniji po domaći tim.

 

Prvo poluvrijeme proteklo je u negledljivoj igri, bez prilika, a prve šanse za Tuzlu upisujemo u 24. i 27. minuti. Prvo je Mirsad Hasanović glavom šutirao kraj gola Čelika, a zatim i Nermin Crnkić promašuje loptu nakon dobrog ubačaja Ajdina Nukića.

Ipak, Tuzla postiže pogodak u 31. minuti, a strijelac jedinog je bio Dženis Beganović čiji precizan udarac sa 16 metara šalje loptu iza leđa Bojana Pavlovića.

Jedino vrijedno spomena kada je u pitanju igra Čelika bila je situacija iz sudijske nadoknade prvog poluvremena. Na ubačaj sa lijeve strane Anel Dedić loše reaguje promašivši loptu. Bila je to jedina prilika gostiju.

U drugom poluvremenu igralo se između dva šesnaesterca, bez prilika i uzbuđenja. Tuzla je čuvala vodstvo, Čelik nešto pokušavao, no sve to bilo je traljavo, sporo i bezopasno, te je ostalo 1:0.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Tuzla Siti Čelik
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača