XS
SM
MD
LG

Rasprodaja ugleda Borca traje i dalje

Nemam namjeru da prozivam poslije jednog poraza u prijateljskoj utakmici sa RK „Sloboda“ iz Tuzle članom Prve lige U FBiH.Poraz je normalan kada se igra, kao što je normalna pobjeda, odnosno nerješeno. Prvo što me boli je sam pristup utakmicama, kako od strane rukovodstva Kluba, tako i struke.

Ova utakmica je pokazala sve slabosti unutar Kluba, kao i neznanje i neiskustvo rukovodstva Kluba, odnosno trenera Mirka Mikića, pogotovo u izjavama za javnost uoči ove prijateljske utakmice sa Slobodom.

Izjavio je  da neće iz opravdanih razloga igrati najbolji igrači Borca i to Rađenović, Mijatović i povrijeđeni Dejan Unčanin.

Trener Mirko Mikić je još napomenuo da će dati šansu igračima koji do sada nisu imali odgovarajuću minutažu u igri, ali nije naveo da će to biti pod uslovom da rezultat bude povoljan za Borac. Ispostavilo se da su svi igrači igrali, a Borac izgubio tu utakmicu u Banjaluci. Ja bih treneru postavio neka pitanja:

Kome je trebala ovakva utakmica otvorenog tipa kada je Borac nekompletan.

Zašto nisi rekao upravi Kluba da ova utakmica treba biti zatvorenog tipa iz razloga da je Borac nekompletan i da ćeš vršiti eksperiment sa ekipom. U tom slučaju treneru je dozvoljeno da eksperimentiše i radi sve bez obzira na krajnji rezultat. Ovako je Borac doživio blamažu i rasprodaju imena kako za javnost, tako i za sponzore, pogotovo publiku, odnosno navijače Kluba.

Tvoja izjava da odgovornost preuzimaš na sebe je čista demagogija i prepisana od ostalih trenera. Ja te Mirko pitam kakvu korist ima Srbija  na ovom prvenstvu od selektora N. Peruničiića. Izjavljuje da je on kriv, a ne govori da je svojim potezima od rukometne velesile Srbije napravio to da bude 18. na Svijetu. Da je pošten trebao je podnijeti ostavku, jer za njegovu izjavu kao i tvoju da igrači nisu krivi, u kulturnim zemljama se podnose ostavke.

Ovo isto važi i za upravu Kluba, kako predsjednika Skupštine, tako i UO Kluba, kao i za sve članove skupštine Kluba, jer nisu organizovali Klub u skladu sa postoječim normativnim aktima Kluba. Akti Kluba predviđaju osnivanje različitih komisija, poput: Komisije za organizaciju utakmica, Stručne komisije, Komisije za finansije i marketing itd.

Od 35 članova Skupštine Kluba samo jedan čovjek drži konce u svojim rukama, a to je  direktor Kluba Vladimir Branković, koji i potpredsjedniku UO Kluba Marinku Umičeviću ne govori istinu

. Takvom organizacijom Borac ne može dalje od Laktaša, odnosno Jajca. Ako ozbiljno računaju na tebe moraju te poslati na školovanje, a i ti moraš sam da se više trudiš  i da učiš od starijih i iskusnijih trenera, poput Arslanagića, Jankovića, Line Červara i dr.

U samoj Banjaluci nema od koga da učiš, jer su treneri takvi da jedva čekaju da nekome smrkne, a nekom svane. Dobro se čuvaj ljudi iz svog okružrnja.

Isto tako važi i za upravu Kluba , na čelu Kluba moraju biti uticajne političke osobe. Oni prije svega moraju zaštititi Klub svojim autoritetom, kako bi igrači mogli biti rasterečeni od raznih gluposti,  te skloniti ljude iz Kluba poput  Vladimira Brankovića, inače Borac će se brzo ugasiti.

Pitam upravu Kluba kako će skupiti novac za Čelendž kup, koji se sada početkom februara nastavlja. Ovakvim igrama i rezultatima Klubu se ne piše dobro i ja več znam največeg krivca za to.

Mirko iskreno želim da uspiješ, isto kao što sam želio to i Bojanu Unčaninu. Morate se međusobno više poštovati, a to sada ne radite!?