XS
SM
MD
LG

Kiša prekinula Novaka i Tima

Foto: ATP Tour

Novak Đoković i Dominik Tim moraće svoj meč nastaviti u subotu pošto im kiša nije dozvolila danas da završe. Meč je prekinut pri rezultatu 1-1 i vodstvu 3-1 Tima u trećem setu.

Uslovi u prvom setu su bili neregularni samo što to nisu htjeli shvatiti ni supervizor ni sudija. Vjetar je duvao prejako, padala je i kiša. Nole je tražio da se prekine ali sudije nisu uslišile njegove molbe. Napravljena je očita diskriminacija jer je duel Vavrinke i Federera prekinut radi jednog udara groma i to daleko daleko od samog kompleksa. Ako su se već držali toga da se igra u nromalnim uslovima, prvi set se nije smio igrati.

No igrao se i Đoković se nije nikako mogao prilagoditi uslovima. Bio je nervozan, griješio je, bunio se oko uslova i cijelo vrijeme mu fokus nije bio u potpunosti na meču. Dominik je to iskoristio. Bolje se prilagodio nenormalnim uslovima. Napravio je dupli brejk i dobio je prvi set sa 6-2. Da se razumijemo, Tim je zasluženo dobio prvi set jer je bio bolji. Ali pitanje je šta bi bilo da se set igrao u normalnim uslovima.

I na startu drugog seta je vjetar duvao ali kao da se Nole polako adaptirao na uslove. Istini za volju imao je Tim dvije brejk lopte u trećem gemu, ali se Nole izvukao. Pokušao je često igrati servis volej u prva dva servis gema i to je očito bio udarac u koji se uzdao u atipičnim uslovima. Pri vodstvu Noleta od 3-2 i 30-0 za Tima na njegovom servisu, udario je pljusak i meč je prekinut.  Prekid nije trajao dugo. U nastavku su i jedan i drugi uzeli po gem na svom servisu. Potom je u osmom gemu viđen brejk a napravio ga je Nole, te je poveo sa 5-3. Đoković je brejk potvrdio te je sa 6-3 dobio drugi set.

Tim je bolje otvorio treći set. U prvom servis gemu Noleta imao je brejk šansu ali se Nole izvukao. Ipak, u četvrtom gemu Tim pravi brejk za vodstvo 3-1. Onda je udarila kiša i došlo je do prekida pa su organizatori odlučili da se meč nastavi u subotu.