XS
SM
MD
LG

Najavljeno postavljanje veštačke trave na pomoćnim terenima "Čaira"

Veštačka trava za dva pomoćna terena; foto: JV/Lj.J.

    Kako bi nova travnata podloga koja se postavlja na "Čairu" što duže opstala, dva pomoćna terena dobiće veštačku travu, najavio je većnik za sport Branislav Kačar. Reč je o igralištu "Železničara" i pomoćnom terenu u Zetskoj ulici, koji će se ubuduće koristiti za treninge.

    Iako su u Radničkom rekli da će sve radove na terenu stadiona finansirati klub i Fudbalski savez Srbije, gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da i Grad ima udela u prekopotrebnoj rekonstrukciji koja podrazumeva drenažu, sistem za zalivanje i veštačku travu. Kako kažu u Bulatovićevom kabinetu, Niš će odvojiti oko 7 miliona dinara, kako bi i pomoćni tereni postali upotrebljivi.  

    Tako će u narednih mesec dana veštačku travu dobiti igralište "Železničara" i pomoćni teren u Zetskoj ulici, bliži stadionu, s obzirom na to da onaj do njega već ima podlogu. Pomoćni tereni će se koristiti za treninge, kako bi se nova trava na stadionu očuvala.

    Posetimo, radovi na “Čairu” počeli su prošle nedelje, a trebalo bi da budu gotovi do 11. jula, kada se igra prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

    Inače, sem travnate podloge, na stadionu je problematična i zapadna tribina koja jedina nije rekonstruisana. Mnogo puta najavljivano i odlagano rušenje i izgradnja nove zapadne tribine sada čeka građevinsku dozvolu, za koju se očekuje da stigne do kraja juna, nakon čega će krenuti rekonstrukcija.