XS
SM
MD
LG

Vlado Narančić - pobjednik međunarodnog turnira u Šipragama

FIDE majstor Vlado Narančić iz Banjaluke pobjednik je osmog Međunarodnog šahovskog turnira u Šipragama kod Kotor Varoša. Narančić je u vrlo jakoj konkurenciji ostvario učinak od 7,5 bodova iz devet partija.
Isti učinak su imali drugoplasirani novosadski velemajstor Siniša Dražić i trećeplasirani velemajstor iz Zvornika Miodrag Savić, ali su u dodatnom bodovanju bili za nijansu slabiji.

Nagrađeni su i igrači do osme pozicije, a dodijeljeno je i šest specijalnih nagrada.

Epitet najboljih domaćih takmičara ponijeli su Sergej Molčanov i Dragan Stanković, dok je najstariji učesnik bio Dragoljub Đukić.

Na jučerašnjem turniru učestvovalo je 136 takmičara iz sedam država, među kojim sedam velemajstora i tri internacionalna majstora, kao i osam FIDE majstora.

Turnir je održan povodom Dana mjesne zajednice Šiprage u okviru Poslovne jedinice Ribnjak, a pod pokroviteljstvom Fondacije "Luka" Banjaluka, koja je obezbijedila novčane nagrade za najuspješnije šahiste.

Nagradni fond ovogodišnjeg turnira iznosio je 3.580 KM, a turnir je bodovan za rejting listu Svjetske šahovske organizacije /FIDE/.