XS
SM
MD
LG

Memorijal “Dragiša Đukić Gišo” u Šibovskoj kod Prnjavora

Fudbalski klub “Borac” Šibovska organizuje u nedjelju 4. avgusta Memorijalni turnir u velikom fubalu pod nazivom “Dragiša Đukić Gišo”.

Turnir se igra na stadionu u Šibovskoj kod Prnjavora,  a biće svojevrsno sjećanje na Gišu, koji je nastupao između ostalih klubova i za klub iz ovog mjesta.

Učešće na Memorijalu pored domaćina iz  Šibovske, uzeće i derventski prvoligaš Tekstilac, te prnjavorski „Ljubić“ i FK „Župa“.

Popularni Giša, kako su ga zvali u Prnjavoru prve fudbalske korake napravio je u mlađim kategorijama tadašnjeg jugoslovenskog prvoligaša banjalučkog Borca, igrajući za prvi tim svoje starosne kategorije.  Razvoj blistave karijere su prekinula ratna zbivanja i splet nesrećnih okolnosti, ali ostap je neizbrisivi trag koji je Gišo ostavio u prnjavorskom Ljubiću kao i na terenima malog fudbala.

Otvaranje turnira zakazano je za 13 časova, a u 14 časova prvi meč igraju domaćin i “Župa”, a drugo polufinale do15:30 “Tekstilac” i “Ljubić”. U sklopu memorijal biće odigrane i utakmice pionira i veterana.

Završnica, tačnije finalna utakmica zakzana je za 19 časova.