XS
SM
MD
LG

Užičani slavili u Mrkonjiću

Sloboda, Užice

MRKONjIĆ GRAD - Pobjednik Memorijalnog košarkaškog turnira „Da se ne zaboravi“ u Mrkonjić Gradu je ekipa Slobode. Užičani su u finalnoj utakmici zasluženo dobili domaću Mladost rezultatom 83:73. Treće mjesto osvojila je ekipa banjalučkog Borca, koja je sa 65:63 dobila slovenački drugoligaš Portorož. Najbolji i najkorisniji igrač turnira su Stefan Simić iz Slobode i Sretan Kljajić iz Mladosti.

Turnir je organizovan u znak sjećanja na stradanje Srba u Zapadnoj Krajini u jesen 1995. godine, kada su ovo područje okupirale Oružane snage Hrvatske,  HVO i takozvane Armije BiH.

Trener Slobode Vladimir Lučić, zadovoljan je igrom svoje ekipe i osvajanjem turnira.

-Zahvalan sam ljudima iz Mrkonjić Grada na besprekornoj organizaciji. Mislim da smo jako dobro odigrali utakmicu u finalu i zasluženo osvojili pehar. Mladost je jedna dobra ekipa i želim im mnogo uspjeha u šampionatu. Mi smo jedna mlada ekipa i mislim da ima još prostora za napredak u našoj igri - rekao je Lučić.

Strateg Mrkonjićana Goran Sladojević i pored poraza svoje ekipe nije bio nezadovoljan igrom- Mladost je u ovom meču bila lišena usluge nekoliko košarkaša.

Goran Sladojević, trener KK Mladost, Mrkonjić Grad

-Turnir dosta kvalitetan. U finalu sa Slobodom imali smo kratku rotaciju, zbog povreda dva -  tri igrača. Bez obzira na sve to  Sloboda je odigrala fantastičnu  utakmicu. U tračanju naprijed, u odbrani, u piku na čistoj strani. Jednostavno su nas nadigrali i održali čas košarke. Moji igrači su sve dali od sebe. Pokušavali smo da preokrenemo rezultat i par puta došli na minus pet, šest razlike. Međutim, više nismo mogli. Čestitam Slobodi na zasluženoj pobjedi- rekao je Sladojević.

Pobedom svoje ekipe bio je zadovoljan i  najbolji igrač turnira Stefan Simić.

-Turnir je bio kvalitetan. Ovu poslednju utakmicu smo odigrali odlično. Dobro smo ušli u meč i stečenu prednost sačuvali do kraja -  rekao je Simić.

U redovima Mladosti svoju šansu iskoristio je mladi Sretan Kljajić, koji je zbog povrede Đorđa Aleksića u finalu imao zavidnu minutažu i proglašen najkorisnijim igračem  turnira.

-Zahvalan sam trenerima što su me proglasili najkorisnijim igračem  turnira. Ovo priznanje mi je podstrek da nastavim sa dobri radom i igrama u BH šamionatu. Nadam se da u svoju šansu iskorititi i opravdati očekivanja stručnog štaba - rekao je Kljajić.

Uspješan organizator turnira bio je KK Mladost, koji je na turniru obilježio i 40 godina postojanja kluba. Pokrovitelj je bila opština Mrkonjić Grad i privredni kolektivi iz ove lokalne zajednice.

Mladost,. Mrkonjić Grad