XS
SM
MD
LG

Borac na pravom putu

Aleksandar Radulović

Pogled na prvenstvenu tabelu mami osmehe kod svih u crveno-plavom taboru. Jedini krajiški premijerligaš nalazi se na petoj poziciji sa šest bodova zaostatka za liderom sarajevo i aktuelnim priključkom sa trećeplasiranim Radnikom i četvrtoplasiranom Tuzlom siti.

Pobeda (2:0) u Ugljeviku protiv “fenjeraša” Zvijezde-09 vinula je fudbalere Borca iz Banjaluke na peto mesto, ispred Zrinjskog, Čelika i Veleža i potvrdila da se Krajišnici nalaze u sjajnoj formi u finišu jesenjeg dela prvenstva. U poslednja tri susreta za bodove Banjalučani su postigli osam, a primili samo jedan gol, a što se tiče takmičarskih susreta u poslednja četiri na sve to treba dodati i pobedu (6:0) u Kupu BiH upravo protiv Zvijezde-09.

-Oktobar nam je odgovorao za gostovanja u Ugljeviku, na početku meseca smo trijumfovali u masovnijem takmičenju i izborili zimovanje u Kupu BiH, evo sada smo pobedom protiv istog protivnika stigli do petog mesta i realno je da se uključimo u borbu za jedno od prve četiri pozicije. Pred nama je još šest jesenjih etapa u kojima ćemo gledati da osvojimo što više bodova, a imamo dve uzastopne utakmice kod kuće koje nas sada čekaju. Nalazimo se u dobrom naletu i ovu atmosferu i pobedničku seriju treba da nastavimo i da traje što duže – istakao je Aleksandar Radulović, neumorni vezista Borca.

Prvo će u nedelju fudbaleri Borca da ugoste Tuzla siti, starog dužnika i ekipu koja je crveno-plavima u ovoj takmičarskoj sezoni nanela prvi poraz uz pregršt spornih sudijskih odluka na štetu gostiju. Nakon Tuzlaka na Gradski stadion u Banjaluku dolazi zahuktali Radnik iz Bijeljine, trenutno trećeplasirani tim na tabeli, kojeg je Borac u Semberiji pobedio golom Saše Kajkuta u sudijskoj nadoknadi vremena (2:1).

-Idemo od utakmice do utakmice. Pre svega mislim da smo u Ugljeviku odigrali jako kvalitetno dovoljno dobro, zaslužili smo pobedu. Znate, nije bilo jednostavno. Bio je ovo meč koji su u Zvijezdi-09 okarakterisali kao prekratnicu, poslednju priliku da uhvate priključak u borbi za opstanak. S druge strane mi smo imali svoje ambicije. Osim toga domaćin je dobio i novog trenera, a to je uvek pozitivan šok za ekipu. Uspeli smo u našim namerama i sada mnogo lakše, ali i resterećenije ulazimo u finiš jesenjeg dela sezone – dodao je Radulović.

Tuzla siti će, zbog svega onoga što se dešavalo u trećem kolu na Tušnju, biti i te kako veliki motiv za izabranike trenera Branislava Krunića koji su željni osvete…

-Ako budemo išli tim šablonom – osvetničkim, može svašta da se dogodi. Samo treba da igramo našu prepoznatljivu igru koju demonstriramo u poslednjih nekoliko utakmica, a ta izdanja su nam donela devet vezanih bodova i plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Ne treba da srljamo već budemo strpljivi i čekamo grešku protivnika. Prvi gol će, siguran sam, otvoriti Tuzlake – rekao je na kraju Aleksandar Radulović, prvotimac Borca.

Stručni štab Borca za nedeljni susret (16 časova) na Gradskom stadionu protiv Tuzla sitija nema kažnjenih igrača, jedino će zbog povreda izostati oni koji nisu igrali ni u Ugljeviku protiv Zvijezde-09: Denis Čomor, Demir Jakupović i Aleksandar Subić.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8