XS
SM
MD
LG

Zoran Marić: Neće nas ''prevariti'' Prijedoračni

Zoran Marić, trener Krupe

Fudbalski šampionat Republike Srpske nastavlja se u subotu. Nakon gotovo petomjesečne pauze, lopta će se opet zakotrljati našim fudbalskim terenima. Tim Krupe ulazi u ovaj deo prvenstva sa osam bodova viška, ispred Rudar Prijedora, a upravo ova dva kluba sastaju se u prvom kolu, drugog dela šampionata. Meč se igra u Krupi i domaćin može već na samom startu gotovo da reši pitanje plasmana u elitu.

Trener Krupe Zoran Marić kaže da njegov tim apsolutno spremno ulazi u nastavak šampionata:

- Radili smo odlično i dugo. Pripreme su bile kvalitetne, imali smo adekvatne protivnike za uigravanje tima i mogu biti zadovoljan onim što su moji igrači pokazivali u tim pripremnim susretima. S toga verujem da imamo razloga i prava na optimizam. Očekuje nas sigurno težak okršaj, zaključio je Marić, te dodao.

- Čitao sam izjave čelnika Rudar Prijedora i uz svo uvažavanje, ne verujem u njihovu priču da su digli ruke od borbe za Premijer ligu. Imali su i oni dobre pripreme, pojačali se i sve to se na uklapa u sliku da su odustali od borbe za prvu poziciju. Dolaze oni sa najboljim timom u Krupu i u slučaju dobrog rezultata, odnosno njihove pobede, prišli bi nam na pet bodova i onda bi tek videli kako su digli ruke od borbe za najviši plaman. Naravno, sve to je legitimno. Pričati jedno, a raditi i misliti drugo. S toga ćemo mi veoma oprezno ući u ovaj okršaj. Nemamo potrebe da srljamo, ako pobedimo korak smo bliže Premijer ligi, a mi smo od prvog dana i govorili da nam je cilj povratak u bh elitu. To nismo krili i nećemo, rekao nam je Zoran Marić.

U ovom delu sezone Marić očekuje da neki njegovi igrači u potpunosti dokažu kvalitet,a drugi najave svoje velike mogućnosti.

- Sigurno da očekujem od Jove Lukića da pokaže još više svog talenta i nastavi da igra dobro u kontinuitetu. Tu su naravno iskusni Bojana Golubovića, pa Nikola Mandić...Ima njih još. Posedujemo kvalitet,nema tu nikakvog zbora, u svim linijama tima i zbog toga verujem da će moja ekipa prva proći kroz cilj, kaže Marić.

Posebno se Zoran Marić dotakao infrastrukture naši prvoligaša. Nije zadovoljan kvalitetom terena na kojima se igra. Smatra da je to limitirajući faktor za dizanja kvaliteta Prve lige Republike Srpske,ali i fudbalera.

- Nema tu nikakve dileme. Terenu su nam u očajnom stanju i umesto da igrači napreduju, mi dolazimo u situaciju da zbog terena nazaduju. Evo, konkretno Krupa. Treniramo i igramo na veštačkoj travi. Dakle, teren je idealno ravan, a kada odemo van Krupe imamo velikih poteškoća. Nadam se da će se narednih godina povesti računa o kvaliteti terena i da će se uložiti u rekonstrukciju i time podići kvalitet i lige, igrača, ali i ostale infrastrukture. Pa kakve uslove imaju gledaoci, novinari…

Posebno se Marić dotakao ove duge, preduge pauze. Kaže da to nije normalno i da se mora naći rešenje da ona bude kraća.

- Imam ja iskustvo igranja u Španiji. Oni nemaju pauzu. Nemaju letnje i zimske pripreme. Jedne i guraj. Znam da im to klima dozvoljava,ali se mora ovdje sezona produžiti. Tačno, skraćena je jer je devet klubova u takmičenju, pa je bilo malo kola i utakmica. Morali smo praktično svi u januaru kretati od nule. Videćemo na startu kako se ta pauza odrazila na igrače i klubove,ali je definitivno jasno da smo se mi svi zaželeli fudbala. Jedva čekamo da krene borba za bodove i iskreno se nadam da će Krupa izboriti plasman u Premijer ligu Bosne i hHercegovine. Imamo sve uslove, odličnu organizaciju, dobar tim, vrednu upravu i ostaje nam da u narednih 13 kola pokažemo svoje znanje, umeće i kvalitet. Ima još 39 bodova u opticaju i ništa nije završeno, zaključio je Zoran Marić, šef stručnog štaba Krupe.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8