XS
SM
MD
LG

Kozara isputila bodove

Na otvaranju prolećnog dela šampionata Republike Srpske fudbaleri Kozare osvojili su bod odigravši nerešeno 1:1 sa Jedinstvom u Brčkom, na stadionu Lokomotive. Domaćin je poveo golom iz jedanaesterca Cvijetina Pavića, a u finišu susreta izjednačio je Dejan Glišić, najbolji strelac Gradiščana tokom zimskog prelaznog roka.

Na taj način ne samo da su se izabranici trenera Nedžada Žerića učvrstili na trećoj poziciji na tabeli na kojoj su i zimovali već su se i za jedan korak približili drugoplasiranom Rudar Prijedoru, koji je na premiejri nastavka Prve lige poražen u derbiju u Krupi na Vrbasu.

-Mogu da budem zadovoljan igrom u većem delu utakmice jer smo bili bolji i imali kontrolu utakmice u svojim nogama. Za pobedu i celi plen nam je nedostajala koncentracija u završnici i bolja saradnja pred protivničkim golom. Greške su se dešavale i moramo da ih svedemo na minimum. Imajući u vidu da je prvo kolo uvek teško i neizvesno možemo da budemo zadovoljni osvojenim bodom, ali ostaje žal za pobedom jer smo po prikazanoj igri bili bliže osvajanju tri boda nego domaćin – istakao je Nedžad Žerić, šef stručnog štaba Kozare.

U narednom (ko zna kada i da li će biti odigran)   na Gradski stadion u Gradišci gostovaće lider i po svemu sudeći novi šampion Republike Srpske i povratnik u Premijer ligu BiH, ekipa Krupe.

-Čeka nas izuzetno težak ispit i jako zahtevna utakmica protiv tima koji još nije poražen u ovoj sezoni. Naša želja je da upravo mi prvi nanesemo poraz lideru i još više se približimo drugoplasiranom Rudar Prijedoru koji pauzira u ovom kolu. Ovaj susret nosi epitet derbija kola i nastojaćemo da ga igrom, pa i rezultatom, u potpunosti opravdamo – dodao je na kraju Nedžad Žerić, strateg gradiškog prvoligaša.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8