XS
SM
MD
LG
Euroleague
27.03.2020
19:00
Euroleague
27.03.2020
19:30
Euroleague
27.03.2020
20:00
Euroleague
27.03.2020
21:45
Euroleague
27.03.2020
22:00

Fudbal i studije za vreme pandemije

Luka Zorić, Čukarički - foto: lična arhiva

Fudbaleri profesionalci dele sudbinu ostalog stanovništva i u vanrednim okolnostima se ponašaju odgovorno i u skladu sa donetim merama nadležnih organa. Povratnik u redove Čukaričkog, Luka Zorić, vreme izolacije provodi u stanu na Novom Beogradu. Odlične igre protekle jeseni u IMT-u nisu ostale neprimećene od strane čelnika superligaša sa Banovog brda i usledio je poziv da se vrati u redove Čukaričkog. 

- Zadovoljan sam kako su me prihvatili u klubu i minutažom koju sam dobio na četiri utakmice. Bio sam starter u duelima sa Radničkim i  Mladošću i ulazio sam u igru protiv Crvene zvezde i Voždovca. Najvažnije je da je šef Aleksandar Veselinović zadovoljan kako sam se adaptirao, mojim zalaganjem i dosadašnjim igrama. To mi je dalo podstrekt da još više i napornije radim – kaže 21-godišnji Luka Zorić i žali što je pandemija prekinula prvenstvo i njegovo napredovanje.

Fudbalski pogon Čukaričkog je van stroja nedelju dana i sve aktivnosti su prekinute do daljeg. Svaki prvotimac je dobio plan i program rada. - Za svaki dan imam zacrtano šta treba da uradim, s tim da se svakih sedam dana to koriguje i ubacuju novi elementi. U stanu radim na vežbama snage, a jutarnje časove koristim  da istrčim zadate deonice - objašnjava prednji vezni "brđana".

Zorić je jedan od retkih profesionalaca koji uporeda sa fudbalom, redovno studira. Nalazi se na prvoj godini IT studija na Komtrejdu. - Dok sam jesenas igrao u IMT-u mogao sam redovno da pratim predavanja i dajem ispite. Sada nije takav slučaj, i fakultet moram da uskladim sa profesionalnim obavezama u fudbalu. Prisilnu pauzu ću da iskoristim da propušteno gradivo nadoknadim i budem spreman kada  fakultet počne sa radom - kaže brucoš Komtrejda.

Osvrćući se na vanrednu situaciju izazvanu korona virusom, Zorić apeluje na mlade da se striktno pridržavaju upustava nadležnih, ne izlaze bez preke potrebe napolje, i da sebe i svoje bližnje ne izlažu prevelikom riziku.